SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Když má tahle svářečka kitin170 jištění 20A a ja mam doma jistič 20A jestly mě to nebude při plném zatížení vyhazovat. Předem děkuji
na plny vykon snad asni sní svařet nebudete? nebo budete rozpalovat kolejnice elektrodě sily 3.15 stačí bohatě 130A....
Mám ji doma a do 110 A spolehlivě udrží 16A jistič pak 20 A bez problémů .
jaromirek
istic 20A na 16amperu zasuvku je ako samovrazda podpalenim baraku ...
20 A je pre rovod zo 400 V zásuvky. 20 A s pomalou poistkou alebo ističom.
Neviete niekto,či by sa dalo dobastliť k tomuto invertoru HF zapalovanie na zváranie Tigom?Nemá to niekto z Vás urobené ?
hrmil napsal(a):
Neviete niekto,či by sa dalo dobastliť k tomuto invertoru HF zapalovanie na zváranie Tigom?Nemá to niekto z Vás urobené ?
Technicky sice možné ale dost nereálné to je jednoduší a levnější koupit invertor s HF.
Honza007 napsal(a):
hrmil napsal(a):
Technicky sice možné ale dost nereálné to je jednoduší a levnější koupit invertor s HF.
Asi máte pravdu.Skôr by som sa obával že by som mohol odpáliť tým HF-kom invertor,a to už by bolo oveľa drahšie ako kúpiť Tig.Ďakujem za odpoveď.
atishajn napsal(a):
jaromirek
istic 20A na 16amperu zasuvku je ako samovrazda podpalenim baraku ...
Kdo mluvil o 16A zásuvce?
Existují přece jednofázové zásuvky s větším proudovým zatížením, vypadají podobně, jako kulaté 3f, ale mají 3 piny!
ja uz ji mam delsi dobu doma tu kitin 170 jsem s ni spokojen jistím ju 20 amperovym jisticem a kdyz svaruji na plno 170 Amper tak jistic drzi(nevyhazuje)
To jsi asd u nás na návštěvě ? ŽAZ Vamberk již neexistuje .
asd , mam es 723 a su na liatinu ...
ja jsem si nechal vytahnout ze sasuvky na 380v sem si nechal vytahnout zasuvku na 230v takze me to jisti 20Amper a svarecka funguje
Problém je len v tom ,že KITin 170 má vidlicu flexošnúru 16A/230V.Takže iné zapojenie je síce možné,ale nie je to kóšer s normou istenia.
Ale také se v návodu píše (alespoň u mého KITin 170LA), že pokud ho chcete používat na větší svářecí proudy, je třeba vyměnit na kabelu lkoncovku za průmyslovou. Vím, ale že to je z důvodu alibi, aby na to někdo neskočil.
Lenže problém je že by sa musel vymeniť aj kábel , nie len koncovka.Šnúra je len 2.5 mm2 .
Tam nejde o kabel, 2,5 by vyhověl. Ale není možné dát 20A jištění na zásuvku 16A.
Famater napsal(a):
Tam nejde o kabel, 2,5 by vyhověl. Ale není možné dát 20A jištění na zásuvku 16A.
V mojom príspevku pred niekolkými dňami( obr. vyššie )je 32A/230V zásuvka.
Editoval hrmil (20-02-2013 07:59:33)
Já vím, viděl jsem, mám ji, jistič 20A, zásuvku na zdi, aby prošlo revizí. Přes redukci ale používám původní flexo šňůru 16A
...a na čo vyvádzate zo zásuvky 3F 400V jednu fázu na 230V? Veď si priamo namontujte na tú zváračku 3F 400V vidlicu na príslušnú záťaž a zpojte len 1F+1N+1PE (príp. 1F+1PEN) a bude to dokonca podľa predpisov!
Jak jste přišel na to. že vyvádím ze zásuvky na 3x400V. Mám samostatný okruh jištěný 20A, opatřený zásuvkou 230V)32A abych vyhověl předpisům. Ale také, abych neomezil invertor jen na tuto zásuvku, nechal jsem na něm původní kabel a připojuji přes adaptér. Na jedné straně samec 32A a na druhé straně samice 16A. Tuto zásuvku jinak používám na větší invertor (200A), který nikde nevozím a mám na něm napevno samce 32A/230V.
FF napsal(a):
vidlicu na príslušnú záťaž a zpojte len 1F+1N+1PE (príp. 1F+1PEN)
jj tohle používám v terénu, u zákazníků, mám různé redukce 4kolík, 5tikolík => 220, od té doby mám pokoj a nemusím stále hledat pojistky.
@Famater - reagoval som všeobecne (+ na niekoho vyššie, čo to tak má), a nie na vás...
Stránky: 1 2