SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Mohl by mi někdo poradit? Potřeboval jsem si opravit držák z jeklu a jen jsem přiložil elektrodu tak jsem byl skrz. Zjistil jsem že nefunguje regulace proudu, tedy jen minimálně. Invertor jede naplno (asi 125 A). Při nastavení na minimum - tedy 5 A se znížíl proud skoro neznatelně. Vím že je to spíš hobby stroj ale na občasné sváření byl dobrý. Ve sběrně oprav mi řekli že oprava bude asi provedena výměnou desky za cca 3 500 Kč!! No za to mám novej!! Mohl by mi někdo poradit popřípadě i pomoci? Jak jsou v tom Integrované obvody tak si s tím sám neporadím. Pokud někdo zná dobrou opravnu nebo nějakého šikulu z Trutnova a okolí napište mi budu moc rád.
Tonda
Dobrý den,
pokud Vám někdo prověří ovládací potenciometr a ten bude OK, potom je nezbytná oprava zařízení.
Výměna desky to snad jen neznalec.
Pokud cena nového je tak příznivá potom kupte nový.
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (21-07-2011 10:08:49)
Potenciometr je v pořádku, proměřeno. No a navíc se zdá, že se invertor "vyléčil" sám. Po cca 5 zoufalém svařovacím pokusu se najednou elektroda "přilepila" - regulace byla na minimum a od té chvíle reaguje na nastavení proudu. Zajímavé, mám pocit že je někde v obvodech studeňák, který se tzv. chytl a zatím to šlape. Otázkou je jak dlouho. Takže až to příště klekne, tak budu muset hledat nějaký špatný spoj.
Škoda , že jsi mu to neposlal před dvěma lety .
Stránky: 1