SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jsou tyto elektrody k něčemu ??? respektive má s nimi někdo zkušenost na aukru je jich hafo...rád svařuji rutilkama 2mm ,117tkama a trochu mě lákej na plechy tyto o průměru 1,4mm http://aukro.cz/svarovaci-elektrody-sva … 32425.html
Je to čína , ale to neznamená , že musí být nutně špatné. Nezbývá než je zkusit.
V odkazu jsou elektrody průměr 1,4 za 589,- Kč balení 5 kg / 1000 ks
Tj. 1 ks za 0,59 Kč. K tomu 89,- Kč doprava, případně 139,- Kč s dobírkou.
Průměr 1,4 neporovnám, k porovnání bych měl průměr 1,5 a to už způsobí značnou nepřesnost.
Takže obvyklejší průměr:
Průměr 3,2 tam mají za 249,- Kč balení 5 kg / 150 ks.
Tj. 1 ks za 1,66 Kč. Přepravné totéž.
To bych fakt objednával z Aukra čínské prskavky, abych ušetřil 16 haléřů na elektrodě a pak to ještě navíc přepravným smazal.
Porovnání dělám samozřejmě s naším typem, ale ono je to dost podobné.
Takže zajděte si do nejbližší prodejny svářečské techniky a kupte nějakou AWS 6013 a dostanete lepší elektrodu za srovnatelný, nebo jen o zanedbatelně větší peníz.
Děkuji vám kluci za odpovědi, o kačky nejde nejsem nějakej velkej svářeč takže nemusím řešit nějakou tu kačku či desetník ale vařím a baví mě to :-) používám invertor kuhtreiber 165 většinou vařím jen elektrodama od esabu ,na těch berlanech mě zaujal malej průměr tak sem si říkal že na tenký plechy by to mohlo být okej než esabácký 2mm průřezy ,před pár dny sem svařoval roury od kamen tloušťka 1 mm a šlo to dobře sic citovka 117 rutilkama 2jkama...Zkrátka jen mě to zaujalo hlavně ta tloušťka proto ten dotaz.
Zakoupil jsem si elektrody Berlan, o průměru 1,6 a 3,2 mm. http://www.bergland24.cz/svareci-techni … -mm-5-kg-. Vařil jsem 3,2 střídavým trafem (68V naprázdno) a 1,6 invertorem BWIG180. Zatím spokojenost vaří dobře. Měli by to být rutilky. Jediné co jsem nečekal že přišli zabalené pouze v igelitě. Žádná papírová krabice.
Obráceně by to bylo horší .
No ja taky nadseny z nich niesom, EB121 2,5 je oproti nim zazrak techniky, tie cinske su tak vhodne na zvaranie zospodu alebo tam kde odteka truska, lebo inak to nejde zavarit bez toho aby tam neostala kopa trusky namiesto kovu. Ako zapalovanie obluka fajn, aj zvaranie velkej plochy prudom kde sa pekne material rozlieval a troska plavala na vrchu, ale urobit kutovy zvar na jakli e skoro nemozne.
Nehovorim ze som zvarac (zvaram invertorom), ale ked potom upnem EB121 tak vzhladovo a kvalitne je to niekde uplne inde. Tie cinske prskavky su za trest na pripodnutie materialu ok.
SV das foto tvojich zvarov s cinou ?
Editoval Atlan (21-05-2013 18:26:32)