SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
tak nakoniec to bol len pokazeny potenciometer...
Děkuji za schemy tež mam tuto super mašinku doma :-)
Chlapi mám wtu 200 ako ma spínať hlavný vypínač, mne nefungoval, boli ohorené kontakty, očistil som ho, len ho neviem teraz správne zložiť
dakujem
No v jedné poloze musí oba kontakty sepnout a ve druhé rozepnout . Jedna vačka ovládá jeden kontakt , druhá druhý , budou mít při jednom patře "důlky" proti sobě . Hlavně pozor na aretační mechanismus s rohatkou , když se Ti rozstřelí , není co tam nabastlit .
môj vypínač má 2 polohy a spína 4 káble. Ide mi o to či v polohe jedna zopne prvú dvojicu a v druhej polohe ju rozopne a zopne druhú dvojicu, alebo je zapojený tak že v prvej polohe zopne jednu dvojicua v druhej polohe nechá prvú zopnutú a zopne druhú dvojicu.
dík
Editoval zal (14-02-2011 14:05:45)
Mám silové schema co je výše WTU200a . Z něho vyplývá , že jde 2f mašinu a na vypinač jsou přivedeny obě fáze . To jsou dva dráty a ty druhé dva jdou na trafo . Takže pokud jde o síťový vypinač , tak v jedné poloze je vše rozepnuto , v druhé je vždy jedna fáze spojena s jedním vývodem trafa . Nyní jsem koukal do downloadu , je to stejné .
Editoval bobobo (15-02-2011 06:29:10)
takže ak dobre rozumiem v "0 "polohe je všetko rozopnuté, v polohe "1" sa pripojí jedná fáza k jednému vývodua v polohe dva "2" fáza k druhému vývodu z trafa
ďakujem.
Nie. Vypínač by mal mať iba polohu "0" a polohu "1". Ak máš aj polohu "2", potom nejde o original. V polohe "0" je všetko rozopnuté a v polohe "1" sú na trafo privedené 2 fázy. 1 fáza na jeden vývod a druhá na 2. Vypínač teda rozpojuje a pripojuje 2 fázy naraz. Len pre istotu: trafo je na 380(400)V, teda 1x380.
Ak máš vypínač aj s polohou "2", poriadne si preskúšaj zapojenie v polohe "1" tak ako popisujem. Polohu "2" potom zostane nepoužitá.
pochopil som, veľmi perkne ďakujem
páni vedel by mi niekto povedať aký odpor má mať primár na Wtu200, alebo ako by som zistil či nieje spálený?
po zapnutí okamžite vyhodí hlavný istič.
ďakujem
to chce len soft start ked nas nevhodny istic , a co mas za istic v baraku ktoreho ti ma ist ta WTU ? su za istenym prudom na istici , co dimenzovany a za tym je pismenko znacuji ten istic a to napis , napr B16 alebo C16 ...
mam istic B25 bez prudoveho chranica. Viete poradit neake osvedcene zapojenie softstartu, alebo si to musim kupit. Moze byt na primari iba1,5 omu?
tak 1.5 je malo , aspon 2.5 na B25 istic , ten sofstart je to rozpisany na svarinfo ... len treba hladat ...
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006051601
Editoval atishajn (09-06-2011 19:12:51)
behom týždňa otestujem ten jednoduchy softstart a ozvem sa ako to dopadlo
ďakujem
Otestuj. Ja som robil na WTU200 dva softstarty. Fungujú bezchybne aj na B16. Ak bude vyhadzovať ďalej, problém je niekde inde. Skôr než ale začneš niečo rozoberať vyskúšaj ju zapnúť na silnejšom prívode. C32 istič by ju mal podržať.
Páni, nikdy sa nestalo aby sa pokazila na WTU alebo ZU silová časť, vždy sa kazí buď riadenie alebo napájanie tiristorov.
Ozývam sa po dlhej dobe, soft start je super, ale pre zmenu mi prerazilo primar, od sameho zaciatku bola neaka cudna, ale ten softstart jej predĺžil život, bez neho by som ju nenahodil. Ďakujem za pomoc.
Stránky: 1 2