SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Mal by som na Vás prosbu. Chcel by som urobiť riadený tyristorový usmerňovač k RTB-3. Terajšie mechanické prepínanie primáru by som nechal na plný výkon a veľkosť zváracieho prúdu by som chcel regulovať na sekundárnej strane. RTB-3 má sekundárne vynutie bez vyvedeného stredu. Touto cestou by som Vás chcel poprosiť o schému takého to usmerňovača. S výkonovými diódami nie je problém, a niekde sa mi ešte váľajú 3 ks výkonových ČKD tyristorov. Všetkým vopred ďakujem za pomoc.
To není šťastný nápad. Pro řízený usměrňovač je potřeba "tvrdé" trafo. To RTB3 není.
a pokiaľ nie je riadenie tyristormi na sekundáre ´´šťastnou voľbou´´ riadenie na primáre ale nie triakom ???
Řízení v primáru lze provést tlumivkou s proměnnou reaktancí, ale ta také vyžaduje "tvrdé trafo". Jinak všeobecně, pokud je trafo už navrženo a provedeno jako rozptylové, zavádění ještě dalšího jiného způsobu regulace povede jen ke zhoršování svařovacích vlastností.
Stránky: 1