SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#51 15-12-2013 16:22:32

Drakoush
Člen
Místo: Nitra (Slovensko)
Registrovaný: 17-04-2013
Příspěvky: 131

Re: zváračka pre začiatočníka

Radim napsal(a):

Drakoush napsal(a):

Radim, to je pravidlo č. 1 - zariadenie nesmie byť pod napätím. A či sa jedná o elektrickú sieť, baterku alebo kolektor, je to stále napätie a tento zdroj musí byť pred umývaním odpojený.

Já jsem měl na mysli například zatopení, třeba při povodních, nebo polití puštěného noťasu třeba kafem atd. Nebo i například polití připojeného invertou
Pokud se nějaká elektronika promývá - čistí vodou, tak snad to je jasné, že se musí odpojit od všech zdrojů elektřiny. Včetně všelijakých záložních baterií uvnitř.

Prepáč, špatne som ťa pochopil. Ja som mal na mysli úmyselné umývanie, na povodeň/nehodu som nemyslel. Ale zas s baterkou to tiež nie je také zlé, keď sa jedná o čistú vodu.

MIG/MAG je perfektné zváranie na plechy, ale aj na hrubé materiály, problémom býva neznalosť ľudí. Keď pri elektróde stačí 100A na 2,5ku, pri MAGu treba na tenší drôt podstatne viac. Preto ako kutil sa prikláňam k elektróde. Väčšie mašiny, ktoré sú schopné krásne vyvárať hrubé materiály, stoja niečo okolo 3000€ (cca. 90 000kč), potrebujú trojfázovú prípojku a často až 32A istič.


Servis zváracej techniky.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče