SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Chcem sa poradiť, že pre akú sa rozhodnúť. Gamu alebo Pegas?
Gama: http://www.priemyselnydom.sk/OMICRON/GA … g5508.html
Pegas: http://www.mechanik.sk/product/pegas-16 … ebox-1160/
Dobrý den,
berte Gamu.
S pozdravem Zdeště
Jsem svářeč teoretik, dnes jsem vypálil svých prvních cca 60 elektrod s Gamou 160. Ale na druhé straně mám docela dobrou představu o elektrice.
Řekl bych, že výkonově jsou oba stroje ekvivalentní a ten Pegas je dražší.
Já bych doporučil tohle:
http://www.svarecky-obchod.cz/akcni-set … -kukla.htm
Poštovné na Slovensko je mírné, řekl bych že cena skvělá, výkonově ještě o stupeň lepší než tvůj původní výběr. Na druhé straně, ta Gama 160 má pro domácího kutila výkonu až až. Ale i tu bych možná koupil jinde, za nižší cenu. A kdybys náhodou kupoval ten kit s přilbou Proteco, tak si doplať cca 8eur a pořiď Proteco 600E-C, ta už má výměné baterky.
ta gama 160 je dobra mam ju doma a jsem sni spokojenej..
Dik za odpovede
Co se týká servisu, tak je určitě lepší GAMA.
Bydlím kousek za Prahou a prodejci v Praze a okolí jsou vstřícnější k Omicronu, který je častěji objíždí, ohledně
servisu.To u jiných značek, tak nefunguje .
Sám jsem si to vyzkoušel se svojí ALFOU (před koncem záruky odešla) naštěstí soused pomohl.
Tak asi pôjdem do Gamy 166...Na domáce zváranie ideálna mašinka...
Dnes som natrafil na tuto stránku a celkom zaujímavú akciu na Gamu 166 cena: 219,90 €
PS: zrovna, ked som bez prachov...
http://www.priemyselnydom.sk/OMICRON/GA … g6892.html
Vzít na splatky 1/10desetina a mate to třeba lechce přeplatite , ale budete mit svařečku doma... V americe to taky tak dělají na den dikuvzdání jsou slevy až 80% všichni blbnou a kupují na uvěrové karty a pak stej ne vevysledku zaplatí normálni cenu vyrobku..
Už zvyhli cenu o niečo: 239,20 €
bez kukly mate ten stejny typ za 200 eur skablema a kuklu si koupite jinou.... a ješte levne ji vychazí gama 160 vyrazně pod 200eur..http://www.priemyselnydom.sk/OMICRON/GAMA-166-zvaraci-invertor-kable_g6891.html
Pozeral som aj Gamu 161. A má ešte lepší zaťažovatel, ako 166!
Gama 166:
Zatěžovatel 60%: 120 A
Zatěžovatel 100%: 95 A
Zatěžovatel při max. I: 35% 160A
Gama 161: (ale cena vyšší)
Zatěžovatel 60%: 140 A
Zatěžovatel 100%: 110 A
Zatěžovatel při max. I: 45% 160 A
Co to máte za zvyk, řešit zatěžovatel, ten bych řešil, až budu dělat od rána do večera jednu elektrodu za druhou, ve chvíli, kdy to chci na občesnou práci kolem domu nebo v dílně, tak ji stejně neuženu, 3,15kou se dá vařit oběma, ku si k ní pořádné kabely a prodlužovák, ať se netrápíš, a hodně zdaru při sváření.
A na co mít na doma invertor. Na kutění je dost času a než vyhodit 10000 za malou krabičku tak si raději koupím starší velký zdroj za 5000 i s kabely a mám po starostech. A nemusím se bát ......
franišek napsal(a):
A na co mít na doma invertor. Na kutění je dost času a než vyhodit 10000 za malou krabičku tak si raději koupím starší velký zdroj za 5000 i s kabely a mám po starostech. A nemusím se bát ......
to je sice pravad, ale pokud je malo mista v dílně či garaži je lepší mit malou krabičku... gamu 160 se mi ani na 3.15 elektrodu uhnat nepodařilo ani po 5 vyřenych kusech za sebou.. zato pujčenej inventor asist se po 3 elektrodach vypnul a chladil delší dobu než znovu byl připraven ke svařeni a to měl podobnej zatěžovatel jako ta gama.. inventory asist, extol sjiždí z jedne linky a ty slabší extoly odchazejí často... gama držak zatim se tu nikdo ne dotazoval na opravu nejaké gamy spíš kitinu nebo nejakeho froniusu z tech značkovych.. na ty neznačkove ojeby se ptaji skoro pořád..
Tak na mojí ALFě Pegas MIG SYN mám již druhou závadu během jednoho roku - při každým zapnutí mně po 10 sek.vypne.
Po opětovným znovu zapnutí funguje bez problemu, dle mého soudu se vypaluje síťové tlačítko
ty pegasy mig syn jsou prave převzate čínske firmy VTL... na ebay se na neda narazit i pod jinym jmenem...
Dva roky to fungovalo super - na stavbách bez problemu.
Skončila záruka a je poftákách.
franišek napsal(a):
Pozri sa na to inak... Ja pozerám TV len občas, lebo Ad1 nič tam nedávajú, Ad2 nemám čas. Takže podľa teba si mám zohnať CRT? Preboha veď vývoj nezastavíš, treba sa prispôsobiť.
Pro pripad jadernej havarie je idealne mat doma elektronkovy televizor
Jenomže píšeš drakouši hned dvě kraviny , za prvé nic nemusím a za druhě je zde nebetyčný rozdíl v zachování původních vlastností věci . Kterékoliv trafo bude dál stoprovařit , i když už projdeš komínem , zatímco elektronická svářečka stopro odejde a je jen kšeft pro tebe a tobě podobné , nic víc a nic míň .
Můj osobní názor:
Navzdory negativním zkušenostem s mult. fuknč. invertorem (snad střední třídy) ALFA bych něco podobného
koupil znovu , protože mobilita je fantastická věc a třeba pro mě č. 1
Klasický trafo (typu OMI atd.) o velké váze vidím, tak pro zámečnickou dílnu, kde se vaří každý den, stroj jezdí max. po dílně
protože každej bude jednou starej a budou ho bolet záda (vim o čem mluvim )
Raději si jednou za rok zaplatim servis, než se válet doma s plotýnkama a jsem neschopný vydělávat peníze - za mě odb. trafo taky NE
Pro dnešní dobu platí urputná snaha výrobců (úplně ve všem) vyrobit výrobek s životností na 2 roky a kousek !!
A bohužel my (někteří) se musíme přizpůsobit ...
Editoval milosak (18-12-2013 08:12:07)
Řeč tady je o svařování MMA a ne o MIG/MAG. Ale kdyby byl na trhu třífázový invertor MIG/MAG v ceně a výkonu odbočkové mašiny ala OMI 205, tak po něm skočím jak slepica po flusu.
V čera jsem vyděl na ebay inventor anglicke značky Korbel mel mig/mag tig a mma + hořaky a spolgun hořak na 230V amperaž od 40A do 200A za 13000,- bez postovneho druhy prodejce prodaval stejny kus za 26000,- vaha taky celkem přijatelna...
Editoval alll (19-12-2013 19:00:16)
Vyzerá to tak, že Invertor si zakúpim až na druhý rok! A vyberiem si niečo z funkciou PFC
Stránky: 1