SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň chlapi. Pred nedávnom som riešil prepínač a neskôr posuv drôtu na mojej zváračke S-Mig 160. Dosku sa mi ani po viacerých pokusoch nepodarilo spojazdniť. Čítam tu na fóre, že mnohí z vás prerábajú svoje zváračky na vyšší level a tak som sa chcel opýtať, či niekomu náhodou nezostala po tuningu zváračky doska riadenia posuvu drôtu, ktorú by bol ochotný za rozumnú cenu predať? Ďakujem pekne už vopred.
Desek rizeni jsou mraky a vetsinu z nich neni problem prizpusobit do vetsiny odbockovych Mig mag zdroju.Ani ceny a funkcnost tech nejobycejnejsich neni spatna (aek omi atd) staci zde pouzit funkci hledat je tu i vlakno o jejich fukcich a spostu dalsich info,Schemata zapojeni jsou bez problemu dohledatelne jak na netu a jiste vam ho vetsinou doda i dodavatel (kdo se vyzna v elektronice tak si ji vyrobi i sam i kdyz se to za ty prachy skoro nevyplati)
Daj to opraviť odborníkovi.
Tieto dosky sú úplne jednoduché a ich oprava zaberie pár minút ...
m.evil - vľak práve to... opýtal som sa v servise s elektronikou, či opravujú zváračky. Po informácii, že nie, som sa opýtal, či by mi vedeli opraviť dosku posuvu. Keď som im popísal funkciu obvodov, čo by mala robiť, povedal opravár, že áno, nieje problém. Čakal som takmer tri týždne, lebo nevedel zohnať nejaké zenerove diódy. Tie som objednal v avelmaku (www.avelmak.sk) snáď sa niekomu táto stránka zíde. Po dodaní zeneriek som si dosku za 20€ čo bola cena opravy prevzal ako opravenú. Namontoval do zváračky, pripojil konektory a nič. Zváračka sa zapne, posuv nefunguje. Pritom motor samostatne je odskúšaný a funguje.
Takže ešte raz môj dotaz. Nemá niekto na predaj funkčnú dosku? Úplne jednoduchú, základná funkcia, zapnutie zváračky a lineárna regulácia posuvu drôtu.
Skade si? Toto je prach jednoduchá doska. Ale pamätaj - potrebujem mať pri tom aj zváračku, nemám šancu odskúšať to bez nej.
Ak ti to pomôže , tak tu sú na predaj nejaké dosky: http://www.zvaracky-stroje.sk/elektronika/1.
Alebo ak si trúfneš , tak si nejakú postav.
Podklady pre stavbu máš tu: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008033103
Drakoush - ďakujem - som od Novej Bane. Ak by sa mi nepodarilo v dohľadnom čase problém vyriešiť, mohol by som sa po Novom Roku na na Teba obrátiť? Však do Nitry to je pol hodinky cesty. Ďakujem.
m.evil - ďakujem, pozriem si tie stránky.
riadiaci modul sa da opravit aj bez zvaracky ... je lepsie to masinov , moze byt problem aj mimo ovladacej dosky ... trebars uhlíky v motore opotrebovane , a nejde ti posuv a hned modul opravovat ... aj to sa da tu na fore pismenkovanim ... :-) a potom skonci masina odbornom servise za drahy peniaz co sa ju viacery snazily bezuspesne opravit z informaciami z netu ...
Juraj.A napsal(a):
Drakoush - ďakujem - som od Novej Bane. Ak by sa mi nepodarilo v dohľadnom čase problém vyriešiť, mohol by som sa po Novom Roku na na Teba obrátiť? Však do Nitry to je pol hodinky cesty. Ďakujem.
Jasné, s kľudom. Ak sa Ti nepodarí to vyriešiť, pokojne to celé dones. Pracovisko mám na to vybavené a priestor tiež.
Keby som sa tu náhodou neukázal, napíš mi na mail ltelektronr@gmail.com.
jestli se nezapomeli pripojit draty na svařecí usmernovač ktery přes řídíci jednotku napaji motor posuvu... stačí to proveřit zada tam nejsou zapaojeny nejake draty z očky na sroubek m8 velikost..
Editoval alll (18-12-2013 15:44:46)