SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Asi to používá víc lidí, výborné na skladování elektrod a současně jako pohotovostní zásobník na elektrody na práci jsou dvoutuby na 80 mm minometky s víky se závitem a těsněné o kroužkem. Tady jsou v armyshopu po 90 Kč.
Ahoj nemohl bys dat nějaký odkaz na uvedený výrobek.
Snímek by byl nejjednodušší, snad ho sem dá syn, Jinak za tu cenu, co jsem psal ty přepravní tuby mají v armybazaru v Kumburském Újezdě mezi Jičínem a Novou Pakou. Je to opatřeno navíc nosnými řemeny, takže na práci v terénu ideální. Materiálem je zelený plast (asi odolný)
http://www.armpex.cz/?page=product& … mp;start=8 - je to ono?
dobrý nápad, napadlo ma urobiť tam ventil a vyvákuovat, tak by sa dala odstrániť aj vlhkosť z obalu elektród, alebo je do blbosť?
Pruduch: je to ono.
Pruduch a bn krásny až pojedu do OV tak se stavím v army schopu jestli to nahodou nemají.
Kolik elektrod se do toho vejde ?
bezvadné takové zásobníky a nebo jak tu psal kolega s tím sušícím gelem. Teďka trošku ze života. Dojeli sme s partou na montáž a to sme taky měli předsušené elektrody v plechovce, narazili sme na tuhý odpor dozoru stavby a ten poručil všechny elektrody co sme měli v dodávce vyhodit do kontejneru a svařovat sme měli tím co nám on vydá ze skladu. Tak než sme nafasovali a vysušili tak byl den v háji. Jinak dozor vyhrožoval, že na kterém svařovacím stanovišti najde jiné elektrody než on vydal ze skladu, svářeč zaplatí nemalou pokutu a vydrážkuje všechny sváry co za den udělal.
Editoval franišek (09-12-2013 17:33:44)
do jedné dózy s velkou rezervou balík, dva jsem se nepokoušel tam dávat. Pokud toto používám při sváření, pak do druhé dávám množství, co se během práce spotřebuje, a nemusím tak kvůli vytahování elektrod otvírat hlavní zásobu (aby zbytečně nechytaly vlhkost).
franišek napsal(a):
bezvadné takové zásobníky a nebo jak tu psal kolega s tím sušícím gelem. Teďka trošku ze života. Dojeli sme s partou na montáž a to sme taky měli předsušené elektrody v plechovce, narazili sme na tuhý odpor dozoru stavby a ten poručil všechny elektrody co sme měli v dodávce vyhodit do kontejneru a svařovat sme měli tím co nám on vydá ze skladu. Tak než sme nafasovali a vysušili tak byl den v háji. Jinak dozor vyhrožoval, že na kterém svařovacím stanovišti najde jiné elektrody než on vydal ze skladu, svářeč zaplatí nemalou pokutu a vydrážkuje všechny sváry co za den udělal.
tak to bych je poslal nekam a svařoval přidavné materiál takové které byl napsané na vykresu a nebyl-li tam zapsán tak bych šel odteho, nejaky svině elektródy a pak tam neco upadne a bude to na keho? no na šefa skladu nebo nejakyho hlidače určitě né
On ten dozor měl pravdu. s živnostníkama co sem potkal je potíž. Někteří se snaží vydělat kde se dá a tak vemou ty nejlevnější elektrody a jdou na věc. Pak fakturují esb nebo bohler. asi tak. a než aby platili za elektrody který každý živnostník prodá dráž než nakoupil tak mají svého dodavatele a svoje provize. o tom to asi bylo.
Pruduch napsal(a):
http://www.armpex.cz/?page=product&id_menu=6&start=8 - je to ono?
To je supr, kdyby jste tohle pouzdro objevili někde blíž Prahy napište to sem, dík
No já jsem to objednal předevčírem v jejich e-shopu, zaplatil... a zatím nemám žádné zprávy. Tak dám vědět jak to dopadlo.
Taky jsem již předevčírem objednal a zaplatil, uvidíme
Tak mi dnes dorazily poštou
Před chvílí jsem futrál také vybalil. Zaskočila mě jen poměrně velká délka cca 55cm. Pro moje použití mohlo být pouzdro kratší. Ovšem jinak je dokonalé.
Je to odolná věc, která se jen tak nerozbije, doma to mám snad už dva roky a s elektrodami je to při práci venku bezproblémové, no uvidíte sami. Delší to drobek je, ale užitná hodnota tento nedostatek plně vyvažuje.
Jsem měl jen strach, jestli tam nezapomněli ty minometky
Jen pro zajímavost, před časem jsem hledal pouzdro ke koupi a v podstatě jediné jsem našel tady a není špatné.
http://www.aek-svareci-technika.cz/zboz … -elektrody
Editoval jankop (13-12-2013 18:30:56)
bn napsal(a):
Je to odolná věc, která se jen tak nerozbije, doma to mám snad už dva roky a s elektrodami je to při práci venku bezproblémové, no uvidíte sami. Delší to drobek je, ale užitná hodnota tento nedostatek plně vyvažuje.
To určitě a za ta ty prachy to nemá vůbec cenu řešit
Editoval honzav (13-12-2013 18:50:33)
Ono asi záleží, na jakou práci se to bude využívat.
Pokud to bude na práci firmy nebo živnostníka, tak je vizuálně vhodnější pouzdro přímo určené na elektrody , i když je o trošku dražší. Řekl bych, že většina zákazníků má potom pocit vyšší profesionality toho svářeče a mohl by tak souhlasit i s vyšší cenou. než když vidí, že to pouzdro ( a případné další věci, co používá) je jakési ubastlené z kusu odpadní trubky nebo na dálku "smrdí" army výprodejem .
Přirozeně kvalita a profesionalita té vlastní práce je základ v každém případě.
Dneska dorazily ty futrály (pošta kupodivu funguje i v sobotu).. jsou naprosto luxusní. Díky bn za tip. Velikost mně taky trochu zaskočila, kromě balíku elektrod se tam vejde ještě svačina a jedno pivo , ale provedení festovní.
Editoval Pruduch (14-12-2013 13:07:51)
Radim: ono to má alespoň pro mne, který nevyvaří balík během dne, další pozitivní efekt v tom, že před svářením celý balík vysuším a nemusím odhadovat množství spotřebovaných elektrod, abych to, co mi zbyde, nemusel příště přesušovat znovu. Tenhle problém prostě tyto nádoby bezezbytku řeší a za laciné peníze. Jen mne to ještě donutí udělat na míru regál, aby se daly snadno a přehledně skladovat různé typy elektrod. Jestli jako profíci kvůli image potřebujete profi výbavu na pracovišti, to je samozřejmě vaše záležitost, ale mít zásobu po přesušení v autě v tomto obalu je snad docela přijatelné. Mně to jednoduše řeší potřeby v mých podmínkách (statek).
Editoval bn (14-12-2013 19:07:46)
u sousedů mají toto http://www.zvaracky-brusivo.sk/kategori … -elektrody
u nás jsem to nikde neobjevil,nevíte o tom někdo?mám totiž rád ideální lacinné věci
jinak na kolbence maji ten minomet,podmínka je koupit i monomet ale já minomet nechci tak sme se nedohodli
Radim napsal(a):
Ono asi záleží, na jakou práci se to bude využívat.
Pokud to bude na práci firmy nebo živnostníka, tak je vizuálně vhodnější pouzdro přímo určené na elektrody , i když je o trošku dražší. Řekl bych, že většina zákazníků má potom pocit vyšší profesionality toho svářeče a mohl by tak souhlasit i s vyšší cenou. než když vidí, že to pouzdro ( a případné další věci, co používá) je jakési ubastlené z kusu odpadní trubky nebo na dálku "smrdí" army výprodejem .
Přirozeně kvalita a profesionalita té vlastní práce je základ v každém případě.
S tímto se musí naprosto souhlasit !!!
Praxe mě tomu naučila, pokud jedu např. poprvé k zákazníkovi, tak nikdy ve špinavých montérkách !
Hladce oholen a navoněn a s umytým autem, potom co je daná cena za zakázku je trochu jiná situace.
Řada mých kolegů živnostníků přijede opráskaným autem a vyleze v roztrhaný kombinéze s týdením strništěm
na hubě , vytáhne vrtačku s bauhausu, a potom se diví co to je za hroznou dobu ...... že se nemohou
dohodnout na penězích.......
Editoval milosak (02-01-2014 07:38:46)
Stránky: 1 2