SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý deň.
Viem že je už asi veľa príspevkov na temu ktorú som založil ale zhrnme to do jednej témy.
Zakúpil som si invertor Gama 1700L. Som začiatočník, párkrát som mal zváračku v rukách a aj to bolo trafo. Preštudoval som dosť veľa toho aj na tomto foré aj na internete ale predsa.
Gama 1700L:
Funkacia Hot start: dá sa nastavovať dlžka trvania a zvýšenie prúdu, význam tejto funkcie viem ale povedali by ste mi na nejakom príkllade alebo podla nejakého vzroca ako to mám nastavovať? Ten čas a prúd v %?
Funkcia Soft start: táto funkcia mi neni celkom jasná.
Funcia VRD: viem ako funguje ale potešil by ma nejaký príklad alebo výhody
Mylsím si že každy začiatočník ocení odpovede na moje otázky vo forme viet. Ďakujem pekne.
No a každý začátečník dostává stejnou odpověď při sváření MMA . Vzorečky ti nikdo dávat nebude , neb by ti k prdu byli . Spíše se objednej u kolegy svářeče v okolí a ten ti ukáže jak se sváří . A tam uvidíš , že pro různé polohy a typy svárů použije různé proudy pro stejnou elektrodu . Takovéto hodnoty se nastavují citem po zkušenostech a znalostech .
Jo, jak píše boboo, vše je většinou o zkoušení a zkušenostech. Jinak hotstart je v procentech, to proto, aby se Ti se změnou svařovacího proudu úměrně zvyšovala hodnota při hotstartu. Čas bude v sekundách , musíš kouknout do manuálu.
Softstart - funkce zajišťuje šetrné připojení k síti - nabíjení velkých kapacit u invertorů, nebo nasycení velkých transformátorů způsobuje velký proudový náraz v síti a tím vypadávání jištění
VRD: výhoda jasná , na invertoru je výstupní napětí naprázdno od 65-90V , když si na to šáhneš vlhkou spocenou rukavicí, dostaneš ránu, pokud se současně dotýkáš i kostry (svařovaný materiál). Proto je tam jen malé napětí do 24V asi , které Ti nic neudělají. Všechny informace najdeš na netu, nebo v manuálu, stačí hledat.
Editoval Voitano (25-04-2014 06:59:47)
Gamos ked uz tolko cital a novacik , a minuly tyzden sa chvalil ze kupi gamu cez feriera ... jedengusto
Jedengusto toto není žádné téma pro diskuzi, ale pro samostudium z dostupných- lehce dostupných- materiálů. Až budeš mít skutečný problém tak: nejdříve hledej sám, když nenajdeš, pak se ptej.
To Famater: Tak je to bohuzel u mnohych tazatelu:(
Hmm, už jsem myslela že tu tento týden nebude žádná reklama na Třebíčské zázraky, a hele jak se to tu rafinovaně objevuje!Jinak hot start, horký start Vám pouze usnadňuje zapálení eldy, u strojů bez této regulace je to větší výkon na 0,3 s, na sváření to ovšem nemá vliv, vše je ve Vašich rukou.Doporučuji začít rutilkama a navštívit svářečskou školu kde Vám vše vysvětlí a předvedou.Určo Vám stačí zaškolení a budete mít i k vašemu koníčku aspoň nějakej doklad...třeba pro hasiče......,hi, no a jestli ty zázraky tu takhle nabízíte, dost dobrej pokus, těším se na příští týden.
Neviem kto je to "jedengusto" ale tak asi ste si ma s ním zmýlili. Fajn, Dnes som pochopil že všetko chce len prax a tak ďakujem za odpoveď a pomoc, myslim si že táto téma je zbytočná pretože tu neni nič nové. Dá sa nejako vymazat?
gamoš1700 napsal(a):
...a tak ďakujem za odpoveď a pomoc, myslim si že táto téma je zbytočná pretože tu neni nič nové. Dá sa nejako vymazat?
Vymazat celé vlákno můžeš smazáním prvního příspěvku.
Stránky: 1