SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
pech.: ta tva svarecka funguje? ta moje uz jo
07825 můžeš zkopírovat přímý odkaz ? díky i za další
Mám schéma i návod od 07825 ale nevím kam to tady nahrát (do obrázku vzhledem k velikosti asi ne)
Ideální je uložto a bez hesla . Odkaz pak dáš do textu . Ale ten kopírovaný (z uložto ) , ne přepsaný !
Dobrá práce díky za všechny . Kdyby jsi ještě našel blok s nápisem změna chcarakteristiky , bylo by to dokonalé .
neni zac kdybych byl nucen opravovat tuto cast tak ji obkreslim
k tej "zmene charakteristiky" ........to je taká "kozmentická" ozdoba zváračky a nie vždy účelná. ak ti to blbne niekedy je vhodnejšie ju vyradiť. dobrý zvarač to nepotrebuje. ak je dobrá špička a správne nastavený plyn tak to zvára dobre. ..ak ten obvod charakterisky fakt potrebuješ a nefunguje, v prvom rade si skontroluje jazýčkový kontakt ktorý ju ovláda .
Dobrá - a kde je zpravidla problém na napěťovej desce u toho zakmitávání kolem 20V?
Předem děkuji.
Groovy: svářečka vaří už rok, ale toho zakmitávání jsem se doposud nezbavil, někdy to dělá, někdy ne.
Popiš bod součástek . Měříš při běhu naprázdno či při sváření . Při sváření se dějí věci , silné změny magpolí a i jen nevhodné připojení kostry osciloskopu vykoná své .
Pech.: u me to bylo nekvalitnimi spoji jak na desce s rizenim tak i na "základní desce" a kdyby ti to neslo a chtel jsi to opravit tak bysme se mohli sejít ( jsem schopen přijet i s unimigem)
Groovy: okres strakonice.
Já když jsem k tomu přišel nešlo to vůbec, po desce bylo pár studeňáků, to jsem pořešil a jede to takhle - vařím s tím rok.
Zkusím teda desku ještě jednou vytáhnout a projít.
Pech: když už mas poresene spoje (ne jenom na ridici desce) tak už jedině součástky přeci jim je
par let
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví kde koupit kladky posuvu a popřípadě i pruvlak obojí mám na 1 drát a chtěl bych ještě 0.8 jak ocel tak hliník dekuji
kladky se na různý průměry ocelovejch drátů jen otáčej, umí to 0.8, 1, 1.2, 1.6 ..
Průvlak myslíš co? ofiko se tím udává vyměnitelná tryska kudy prochází drát na konci hořáku... bovden je tam normální, na 0,8 si dej modrej, musí jít až ke špičce - průvlaku.
Tyhle spotřební věci kupuju normálně ve svařovací technice.
Editoval pech. (03-05-2014 07:42:53)
Tryska je jasná ta není problém ale myslel jsem ten konec hořáku co jde od rukovitka (tato součást je lehce do oblouku) a na konec se ji zamontovava ta tryska (pruvlak) viděl jsem ze se nechá měnit a jsou různý velikosti. A ted k TEM kladkam mám jen jednu drážku uprostřed a otočení nic neřeší už sem tam drát 0.8 mel a klouzal pech: a kde přesně nakupujes? Strakonice?
Jo to se dá taky koupit, já jsem to měnil, koupil jsem to v HBT strakonice, v areálu ZZN, stálo to asi 400,-
http://www.zivefirmy.cz/hbt-holboj_f1016204
Pokud nemáš neorigo podavač, tak ty kladky jsou na originálním dělený, povolíš šroub, vytáhneš kladku, každou složenou ze dvou podložek, a přetáčíš ty jednotlivý podložky mezi sebou a tím honíš mezeru..
tak mezera jde regulovat dik za radu
Zdravím tak se mi dostal do ruky opět nefunkční unimig závada je v wnb035 chci ho poskládat z dnešních součástek a otázka je zdali to už někdo řešil a moh by poradit jaké typy tranzistoru a diod
Použij co najdeš v šuplíku . Je to nenáročná věc . Ať dáš KC nebo BC a diody i staré KA skleněné vše vyhoví .
Tak unimig opět nevaří... neleze z něj víc jak 18V na první a 22 na druhej stupeň....
Tak zase vaří... vyhodil jednu pojistku, po vyčištění desky a slotů zase vaří.... já už na to nemám nervy....
Groowy: hele když už přejmeš unimig po letech mýho trápení do svý péče, nějaký LUN-ka mi tu zbyly, asi dvě nebo tři - chceš je, když se v tom vrtáš? trocha ušetřený práce by z toho byla, že bys nemusel měnit patice, a do novejch věcí se mi je sdělávat moc nechce, když je dneska relátek s dvěma normalizovanejma paticema mrak.....
Editoval pech. (14-10-2014 19:21:39)
pech: jo klidne to sem na to zvedavej