SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobry den, potrebujem zvarit nerez o hrubke 2mm nieje toho vela su to 4x30mm rohoveho zvaru. Chcem sa opytat ludi co maju skusenosti so zvaranim nerezu obalenou elektrosou ci je v tom velky rozdiel oproti zvaraniu bazickou elektrodou. Na co by som si mal dat pozor, kolko amperou nastavit a podobne.
Kazda informacia mi urcite pomoze.
Vopred dakujem vsetkym za pomoc.
My jsme svářeli nejmenším inv. od Froniusu nerezovou konstrukci pro plachtu na říční loď .
Vlastně to byla oprava, protože originál byl zhotoven Tigem, ale asi 10 svárů na tupo (obkroužení )potravinářské
trubky 26 mm a vůbec nebyl problém - krásné sváry, hodně mě to překvapilo, ale na Tig to určitě nemá.
Michale31. Úplně nerozumím otázce. Obalené elektrody jsou bazické i rutilové. Jedná se o rutilovou? Pokud se jedná o rohový svár, doporučil bych rutilovou. Dobré si to na kousku vyzkoušet. Pozor si dát na strusku, která při chladnutí sama odletí, jako když střelí, takže do toho moc nekoukat.
Famter: on chce svářet nerez elektrodou a chce jen vědět zda je při svářené nerezovou elektrodou poznat rozdíl oproti obyčejné bazické, se kterými nejspíš svařuje. Prostě jestli se to dá srovnat, nebo to víc prská, zatavuje strusku do sváru a podobně...
Rellik, děkuji za vysvětlení. Mě to nedošlo. Tou nerezovou rutilkou jde udělat opravdu pěkný svár. Bazickou nerezovou bych nedoporučoval bez větší praxe , tvoří větší kapky než EB121 a je tedy náročnější na vedení, hlavně na malých proudech. Rozhodně bych nedoporučoval vzít elektrodu a hned hup nato. Je nutné si to vyzkoušet.
Stránky: 1