SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Já mám na svém softstartu k JS90 dva paralelní odpory 27ohm/20W a funguje to perfektně, zpoždění mám asi 0,5 sec. Ta hodnota odporu nebude nijak kritická, dává se obvykle od 10 do 50 ohmů.
Ten 50W odpor s Al profilovým chladičem se tady nevyužije, to teplo se za ten krátký čas až nahoru nestačí dostat.
Dám tedy 10 ohmový a uvidí se, stejně náraz proudu do 25A zvládne i desítka B jistič. Chladič, jasně je zbytečný. Mají tam jen tohle a nechce se mi to navíjet z drátu.
Editoval samb (30-06-2014 15:58:45)
No u mně je to celkem 13,5 ohm a je to na 400V, jistič mám 16B. Takže by to mělo na 230V jet úplně bez problémů.
to Josef: Mám stejné zkušenosti, jsem také elektrotechnik a dost často mě lidé přemlouvají, abych něco provizorně zapojil, hlavně aby se nemuselo investovat nebo sekat, tak jim vždy říkám, proč si nenechají napojit plynařem plyn přes obývák za skříněmi zahradní hadicí, aby to bylo levnější. Bohužel jsou i tací, co moji ironii ani nepochopí. Pak se otočím a jdu pryč, oni obvykle seženou nějakého kamaráda z hospody, co to zprasí podle jejich představ. To co potom člověk vidí, jen kulí oči a chodí mu mráz po zádech.
Stránky: 1 2