SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
zdědil jsem Triodyn UTA 200-1 s TIG 20. Bohužel nemůžu přijít na správné zapojení.
Neměl by někdo k dispozici Manuál pro tento stroj?
Jsi tu nový ... http://www.svarbazar.cz/phprs/download. … mp;sekce=3
Děkuji za pochopení zmatku nováčka na tomto foru a navedení. Vidím, že lidé jsou na všech forech stejní :-). Rady typu hledej, si dovedu dát sám. Opravdu se tento manuál nepodařilo nalézt. Nejspíše provádím vyhledávání nějak nestandardně. Ne každý je profík v oblasti výpočetní techniky.
Editoval Dareba (10-09-2014 10:48:48)
Ono vyhledávání na tomto foru neběží úplně nejlépe . Znám i lepší . Ať se daří .
Lepsi je vyznat se v elektronice a ptat se ... Je to znaly pro tebe jako novacka ... A ja poradit Ti nevim , ale BOBOBO vi dat rady na stahovani linku aj ked je to jen teorie :-)
Editoval atishajn (10-09-2014 11:36:25)
Panové, prostudoval jsem zde dostupné materiály, a zjištuji, že to není to co jsem hledal. Zde vložené dokumenty jsou návody k opravám a schémata vnitřního zapojení. Potřeboval bych návod k použití k TIG 20.
Mám UTA 200.1 a chci připojit TIG 20. Bohužel se mi nedaří přijít na to jak to správně zapojit a zprovoznit. Mám totiž pistoli bez spínače. Nevím jak zajistit ovládání. Pistoli zapojím do TIG 20, napojím plyn. A teď bych potřeboval vědět co dál. Propojit nějakým kabelem TIG 20 s usměrňovačem, nebo můžu použít dálkové ovládání zapojené do usměrňovače. Žádný propojovací kabel jsem nenašel, takže nevím co s tím. Nerad bych to zařízení zničil. Máte někdo zkušenosti s touto setavou?
Editoval Dareba (10-09-2014 20:03:52)
TIGy musí být propojeny se svářečkou . Vždyť jde jen o jeden třížilový kabel . A co chceš více popisovat . V popisu máš popsáno co který poťák dělá . Jo jestli chceš popsat co je to předfuk , dofuk , náběh proudu a vyplnění kráteru , tak to jsi na správných stránkách a zde vše za pár hodin najdeš vysvětlené . Člověk se musí učit a zde máš šanci zdarma .
Jde mi o to propojení. TG jsem dosud nepoužíval a otec mi už dnes neporadí. Takže budu hledat třížilový kabel k propojení. Já jsem svařoval jen plazmou a to je úplně jiná mašina :-).
Pokud TIG používal , kabel někde leží . Myslím , že tam jsou atypické konektory , takže by se kabel neměl na cokoliv jiného hodit . Kdyby jsi sem dal detailní foto jak svářečky-pochopitelně konektorů a čení přípravku , tak ti popíši co kam .
Stránky: 1