SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
No pokud ke spínání budeš používat nějakej stykač, nebo lepší relé, tak to můžeš vyřešit jak píše alll...
To mi nedává smysl, vypínačem ovládat stykač či rele. To už je lepší dát silnější vypínač. Leda že bych do toho chtěl dávat procesor (zatim nechci) a pak to třeba vypínat v případě nečinnsti, přehřátí ...
No tak to mají právě dělané některé profi svářečky, co jsem se díval. mají třeba i malý kolébkový vypínač. Ten se zapne a tím se nahodí hlavní stykač, který napájí celou svářečku.
Ne, alll to myslel tak, že přívod ti jde natvrdo do stykače (popř. relé), a vypínačem sepneš jen napájení ovládací jednotky, no a stistknutím spouště ten stykač spínáš (je napájen z řídící jednotky). Aspoň eliminuješ vypínač jakože ve výkonnovym obvodu - neboť je to další součástka, co časem ovlivní kvalitu sváření dokud se nerozbiije.
DavidCh napsal(a):
No pokud ke spínání budeš používat nějakej stykač, nebo lepší relé, tak to můžeš vyřešit jak píše alll...
v tom případě byto chtělo i jinou řídící jednotku a dal by se se využít i eurokonektor podminkou je mit i el ventil plynu spína se zaroveň ze stykačem jednotka je jedno jestli aek 115 nebo ktc 112 obe makají jak mají..
No tak to asi taky bývá DavidCh. Ale viděl jsem u nějaké starší svářečky řešení jako jsem psal.
Díky za opravené schema Zdeku.
Svařečku jsem doplnil o kondenzátor a pomocné trafo a můstek. Kondenzátor jsem zapojil až za tlumivku (mezi kleště “-„ a hořák „+“) a ted koukám na foto úpravy od DavidCh,
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 032#p83032
kde je kondik připojený před tlumivkou. Mechanicky to má DavidCh mnohem lépe propojený. Já jsem musel připojovat na kabel.
Experimentoval jste někdo s umístěním kondenzátoru? Má vliv na životnost kondenzátoru nebo kvalitu svařování připojení kondenzátoru přímo na můstek, nebo je lepší připojit kondik až za tlumivku?
Editoval Charon (22-06-2015 10:33:35)
No hlavně použít kondík se šroubovacími svorkami, nebo na fastony, urřitě né pájecí. Ty se mohou rozpájet. Kondík dát někam do proudu vzduchu z ventilátoru, prý se dost hřeje. Alespoň co jsem tady četl.