SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Poprosim o radu jakou pouzitou starsi CO svarecku koupit za ucelem vyvarovani aut - veteranu? Pro jine ucely mam doma autogen i trafo na obalovanou elektrodu, nic hrubsiho nez autopkechy svarovat nebudu. Chci hobby stroj za co nejmin penez, ale pro tento ucel pouzitelny. Narazil jsem treba na Einthel sga 175 turbo, bude toto vhodne pro zacatecnika? Dekuji
Stacit na obcasne smrknuti mozna bude ale za malo pebez malo muziky.Co si takhle nejdriv precist forum???
Ctu ctu, ale kdyz o tom clovek vi v rozmezi malo az nic tak je jednodussi se poptat primo. Mozna uplne naivni dotaz, ma cenu vyhodit 5-7 tis. za nejaky takovy pouzity kram nebo radeji vyuzit autogen, kdyz uz ho mam doma i s plnyma flaskama? Je opravdu takovy rozdil v nasledne korozi svaru, i kdyz karoserii dukladne opiskuju a poctive osetrim protii korozi? Neresim ted naklady na svarovani, narocnost procesu.. COcko by se obcas hodilo, ale jestli zvladnu praci na kastli plynem tak je zbytecne ho kupovat. Jinak jedna se o komplet vyvarku shnile skody 110 r, takze prace se silne zkorodovanym materialem, vzhledem ke stavu kastle nema smysl to nekomu zadavat, nedoplatil bych se. Pripadne mam blizko do Polska, mohu koupit novy stroj s predpokladem kratsi zivotnosti, uvitam rady cemu se vyhnout. Dekuji a zkusenym svarecum se omlouvam za infantilni dotazy.
K Autogenu, samo, ze to jde. Hnije to asi víc. Jinak ja začal Iskravarem MIG 170L, teď mám Kemppi Minarcmig Evo 200. Je dobrý aby to nebyla těžká mrcha, a hlavně aby to dobře podavalo drát i na nízkým proudu. Ty hračky za 5-7 mají napájení motorku pro podávání ze sváreciho trafa. Tím drát jede po zacatku rychle a jak se zapálí oblouk zpomalí nebo začne cukat. Jako vylepis to i tím einhelem, ale bude to naprd práce a budeš furt něco řešit..
Budto budes investovat a pak svaret nebo koupis za levno a pak zjistis ze musis jeste ty samy prachy investovat aby to smrkadlo obstojne fungovalo a k tomu se s tim budes nejaky cas trapit ale doma budes mit stejne stale osizeny smrkadlo(pokud koupis opravdovou svarecku10-15 tis a vic) zapnes a budes svaret
Co je na tom sakra nepochopitelneho ze tyhle levne napodobeniny svarecek jsou sracky???
Jako asi lepší než Einhell apod.tak radši ten autogen.. OK, cena Kemppi je silenost, ale třeba migatronic rallymig nebo i pegas mig160, jasic mig nejsou špatný stroje.. Ale +- 20..
Máte možnost i třífázového proudu 3x400V? Na bazoši se občas něco objeví.
Urcite, jsme mala farma, trifazovy proud pouzivame. Bohuzel cokoliv drazsiho se mi nevyplati..takze pokud nekdo mate doma pouzity cinsky zazrak upraveny k obrazu svemu a nechcete za nej vic jak cca 5 tis pak rad koupim..jsem z Tesinska, rad prijedu a budu vdecny i za zaskoleni.
Svarecka je dlouhodoba investice a tak k ni je treba tak pristupovat!
http://stroje.bazos.cz/inzerat/54863896 … ka-Co2.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/54829444 … IG-260.php
http://dum.bazos.cz/inzerat/54766819/Sv … AEK300.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/54731359 … A-230V.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/54730797 … arecka.php
Za 5k, bych měl upravenej Čínskej zázrak. V případě zájmu napiště mail. Ideálně přijet osobně - předvedu funkčnost :-)
napišu neco částečně mimo téma ikdyž vlastně ani ne
já se neustále v každym podobnym přízpěvku přesvědčuju že sem koupil dobře to moje WLSP 315 za desettisíc že to je prostě dobře vybraný stroj
DavidCh: Píše že je z těšínska, to je kousek od ostravy a vy mu napíšete, ať přijede do karlových varů?
Smirad: zkuste kouknout třeba po svářečkách Delta Třebíč, staré poctivé, měli jsme ji ve firmě kde jsem nedávno dělal a svařovala moc pěkně.
Prý i Cebora svářečky jsou docela kvalitní, kámoš mého kámoše, kterého já ale neznám osobně, jen od vidění mají na dílně právě nějakou Ceboru a svařuje taky pěkně. nebo nějaký starší Migatronic.
No ale osobně si myslím, že budete muset přitlačit na pilu, těch 5000,- kč je hodně málo. Kolem 8000,- kč se už dá něco sehnat.
Editoval varok (03-12-2015 20:00:32)
Otázka je jestli ma 400V přívod a kde to auto chce dělat. Ale tahat starou těžkou krávu wlsp kolem auta... A zasnu, ze za to někde dá ty prachy.. Kdysi to bylo v práci a min jak 1cku drát to nepodavalo.. Je to spis na silnější věci. OK je to poctivý, nevari to špatně, ale doba je jinde.. A je to opravdu spis o bodování a na to wlsp fakt moc není. Nebo ne bez uprav..
RV napsal(a):
Otázka je jestli ma 400V přívod a kde to auto chce dělat. Ale tahat starou těžkou krávu wlsp kolem auta... A zasnu, ze za to někde dá ty prachy.. Kdysi to bylo v práci a min jak 1cku drát to nepodavalo.. Je to spis na silnější věci. OK je to poctivý, nevari to špatně, ale doba je jinde.. A je to opravdu spis o bodování a na to wlsp fakt moc není. Nebo ne bez uprav..
On pokud byl svarec tele tak mu to holt nemohlo moc fungovat.Jinsk proc tahat celou svarecku kdyz ma oddelitelny podavac?Ale zrovna Wlsp 315 neni uplne to prave na vyvarovani auta(ne ze by to s ni neslo a rozhodne lepe nez se smrkadlem baubau za 5000)
Jenze stejne jako vsechno to chce svoje 1spravne kladky(vetsina wldp jela na CO32 a drat 1.2) spravne nastaveni a horak spravne osazeny.A pak dodrzovani technologicke kazne.
Pokud si tazatel mysli ze za 5000 koupi slusny stroj tak to bude mit velkou kliku za tyhle prachy jsou vetsinou orezane mrchy.Sakra chlape pochop ze kdyz chces opici musis mit i na banany!!Krom toho pises o statku a tam se poradna svarecka uzije,sam to dobrem vim bydlim na vsi a mam jak svarecku na elektrody Mag svarecku i plazmu sloupovku i soustruh.
Editoval Honza007 (03-12-2015 20:37:23)
Ty starý Einhelly(červená nebo šedá kastle) ty zas tak špatný nebyly.Kor na plechařinu.Nevýhodou byl dost krátký hořák bez Eurokonektoru a absence síťového vypínače zdroje.Jinak to vařilo "na tu bídu" celkem slušně.WLSP je bohužel dost velká těžká "kráva".Když ale odejde zaplatí se ještě v mědi.
Ja asi tazatele chápu. Ja když chtěl restaurovat svoje první auto, tak jsem na dvoře vykopal a vybetonoval jámu abych na ni mohl auto dělat. Koupil svarecku, stříkaci pistoli za 6000. Všichni chodili a prej ty ses zbláznil atd.. Proste pokud si věci na autě chce dělat sám není to jen svarecka. Ale radši počkat a našetřit.. Dneska už to vidím.
A co třeba tohle.Pokud tuhle svářečku vyrábí stejná firma jako JET TIG AC/DC mohla by fungovat.
http://dum.bazos.cz/inzerat/54862694/Sv … IG-200.php
a tady přímo od FACHOWIEC Doprava zdarma
http://allegro.pl/spawarka-welder-fanta … 73352.html
Jo to vypadá dobře.
Jenže ty červené a šedé einhely se prodávají po inzercích hooodně málo. Navíc kolikrát ve špatném stavu, takže by další penízky do toho musel nasypat.
Záleží na tazateli, ale jde podle mě úplně špatným směrem. Jestli chce hlavně vyvařovat auta, tam je potřeba trošku slušnější mašinku, né to největší bláto. Je to hlavně o bodování, ale v tom to právě je. Většina těch nejlevnějších hraček s tím má velké problémy.
Ale ten invertor od fachowiece vypadá fakt dobře. A varok řekl velký moudro. Je to hodně o bodovani a levný odbočky s tím mají problém.. Moc ostrej start a po zapálení zas malej posuv a pripaleni ve špičce..
Kdybych sháněl zdroj na plechařinu koupil bych si bez obav tohle(za bůra to není ale už šli dolů): http://www.svarecky-elektrody.cz/lincol … 0c/d-2661/
Jinak včera jsem čuměl jak může být 2mm jackl prorezlej.Bylo zapotřebí zavařit díry d 6mm no a milej jeklík mi mizel před očima.(vypadalo to jako by to pokupě držela jen barva.No ale nakonec to šlo i 1,2mm drátem stylem bod na bod.
Editoval Ládes (04-12-2015 17:02:33)
RV: No má trošku do karosařiny dělám, ale jen jako koníčka ve volných chvílích.
Problém je spíše u těch levných svářeček v tom, že to nejdříve chvíli kope než to zapálí oblouk a to je u karosařiny nežádoucí.
Myslím že kupovat cočko pod cenu alespoň 10000,- nemá moc smysl. Zejména pokud to do firmy (což bylo zmíněno). Osobně bych teď z vlastní zkušenosti doporučil alfin 200 MIG MAN Už jsem ji mohl vyzkoušet právě na karosařinu a můžu říct super. A to dokonce i s čistým Co2... Je to sice kolem 15000 ale fakt to stojí zato... Vyloženě pro ty plechy by stačil i levnější alfin 160 MIG MAN...
No, ty strojky od Fachowiec jsou skoro o třetinu lacinější jak zázraky z Třebíče, to jsou ti Pšonkové tak solidní obchodníci? Čímpak to asi bude?V každém případě se pokuste koupit invertor, oceníte mobilitu...
Já bych řekl že o polovinu.