SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jde použít redukční ventil z kyslíkové lahve od autogenu na lahev co2 k co-čku při změne závitu?
Ak je dobrý dá sa, len treba vymeniť posuvnú maticu. Predávajú v každom zváračskom obchode
Drobnou chybičkou při doporučené záměně převlečné matice bude to, že na kyslíkovém hořáku nás zajímá tlak kyslíku, kdežto na hořáku pro MAG/MIG nás zajímá průtok plynu cca 10 l/min. A to nám výstupní tlakoměr neukáže. Bude potřeba použít další měřidlo - průtokoměr plynu přímo na hubici hořáku.
Asi jsem zapoměl napsat,že se jedná o svářečku mig150 a myslel sem jestli je to lepší než ten redukční ventil co se k tomu dává origo bez budíku.
a nejak inak sa to urcit neda?
Souhlas s Adminem, přesně tenhle mám a je pro běžného amatéra super. Jinak k té převlečné matce, já jsem použil origo matku ze staré hadice co byla k tomu hasičáku. Jen bylo porřeba asi o milimetřík zvětšit díru na soustruhu, aby se navlíkla na tu trubku od redukčáku.