SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
tu je nejaky slovensky predajca
https://osohotwater.cz/produkt/nerezovy … so-saga-s/
a nejake pokecanicko:
5 rokov záruka na nerezové časti
SAGA DESIGN - všechny spoje jsou dokonale skryté
materiál NANOPUR - prvotřídní izolace se zárukou nižších nákladů
technologie ULTRAWELD - materiály s vynikající odolností vůči korozi
technologie INCOTEC- vysoká odolnost vůči tvrdé vodě
Titanová slitina EVERLAST v kombinaci s jedinečným systémem OSO ULTRAWELD a nejmodernějším procesem pasivace spolu vytvářejí prvotřídní odolnost vůči korozi
Díky slitině titanu EVERLAST, vysoké tahové síle a nerezavějící oceli má nižší hmotnost a tím pádem napomáhá efektivnímu využívání zdrojů. Výrobky OSO jsou o více než 40% lehčí než smaltované výrobky
El. ohřívače INCOTEC, s vysoce kvalitní nerezovou ocelí Incoloy 825, mosazí DZR, pájením bez obsahu zinku a pečlivě vypočítaným povrchovým zatížením zajišťují maximální odolnost vůči tvrdé vodě.
takmer kozmicka technologia a zaruka 5 rokov????????
kam sa hrabu na rolf-a s "kozmickymi" korenmi zvarov........
Editoval rcp (27-08-2021 20:57:34)
rcp napsal(a):
a nejake pokecanicko:
5 rokov záruka na nerezové časti
SAGA DESIGN - všechny spoje jsou dokonale skryté
materiál NANOPUR - prvotřídní izolace se zárukou nižších nákladů
technologie ULTRAWELD - materiály s vynikající odolností vůči korozi
technologie INCOTEC- vysoká odolnost vůči tvrdé vodě
Titanová slitina EVERLAST v kombinaci s jedinečným systémem OSO ULTRAWELD a nejmodernějším procesem pasivace spolu vytvářejí prvotřídní odolnost vůči korozi
Díky slitině titanu EVERLAST, vysoké tahové síle a nerezavějící oceli má nižší hmotnost a tím pádem napomáhá efektivnímu využívání zdrojů. Výrobky OSO jsou o více než 40% lehčí než smaltované výrobky
El. ohřívače INCOTEC, s vysoce kvalitní nerezovou ocelí Incoloy 825, mosazí DZR, pájením bez obsahu zinku a pečlivě vypočítaným povrchovým zatížením zajišťují maximální odolnost vůči tvrdé vodě.
takmer kozmicka technologia a zaruka 5 rokov????????
kam sa hrabu na rolf-a s "kozmickymi" korenmi zvarov........
Taky mě napadlo, že by to mohla být slitina TITANU. Ovšem potom je to pomíchaný všechno dohromady a tedy matoucí. Buď napíšu nerez ocel, nebo slitina Ti. No dávám ti za pravdu, 5 let záruka na výrobek z takřka kosmického materiálu za astronomickou cenu mi přijde jako pitomost... Ono i z toho Inconelu je to zbytečný luxus, když takový smaltovaný ho může plně nahradit. No ale co, někdo má i vanu ze zlata...
rcp napsal(a):
rolf je ale niekde tu hore - becva - nie ceske budejovice
tie moje fotky - to nie su ciste zvary, to je komplet vybrusene - ak ma nieco splnat hygienicke normy, nemoze to vyzerat, ako na tvojich fotkach - ale zakaznik si to musi zaplatit
vsetko je to o peniazoch - ked si to niekto zaplati, tak to ide urobit aj takto
jsem z ČB, ale Rolf se mi zdál nejserióznější a používal 316Ti (kvůli dezinfekci vody chlorem), tak jsem to nechal svařit je
Vůbec jsem netlačil na cenu. Potřeboval jsem kvalitu a to jsem jim řekl. Nejsem proti smaltu, ale mám v kotelně bohužel bojler tak blbě umístěn, že při jeho výměně musím demontovat kotel a rekuperaci. Proto jsem chtěl bojler, který zůstane na svém místě ideálně napořád. Cena za 350l byla cca trochu víc než 3xDražice smalt.
to je ale krásná práce na těch fotkách, tak jsem si to představoval.
Frank napsal(a):
ty jsem taky zaznamenal a hodně rychle utíkal pryč. Nesnáším tyhle marketingové kecy a navíc ještě očividně pomotané
je to skoda, ze rolf nemori - by som povedal, ze na ten ich vyrobny program je to zaklad
podla mna aj bojler musi splnat nejake hygienicke parametre, tie prepalene korene asi moc hygienicke nebudu
vyzera to tak, ze aj na ich strankach je hodne marketingovych kecov.......
len "kusok" odtial su napr. Strojirny Milenov https://www.somsro.cz - robia veci pre COVky (pre matersku firmu KUNST http://kunst.cz/) - a oni uz morirnu maju, aj ked clovek by povedal, ze kašlat na tie hovna.....
maju vodny paprsek, zvaracie automaty, atd.
po vojne je kazdy general - ale ked vidim tie tvoje fotky, asi by som radsej isiel tu
ale to by zase bolo "do-do" - izolaciu a pod. by ti asi nespravili
Editoval rcp (28-08-2021 01:36:07)
Já si myslím, že se jedná o nerez ocel stabilizovanou Ti ( nejspíš 316Ti) a dali tomu obchodní název "Everlast". Dnes musí všechno mít jméno. Zní to tajemně, zkrátka marketing. Zbytek už dokonal translátor.
Vedle Ti to jen leželo.
Lehký to je protože je to z 0,8mm plechu a to jen možná. Jeden jsem svařoval a 300L s pěnou a výměníkem měl snad 20kg max.
Dražice jsou drahy a nerezovej unas nikdo skoro nevede a koukali na mě naposled jak na žirafu když jsem to chtěl ve 3 vodoinstalatérskejch obchodech .
Jeden našel v dražicích za hroznou cenu .
Objednal jsem z DE https://www.ebay.de/itm/255028097861?ha … Sww09g1HmD ale už je dražší než byl . Asi 2mm plech a 100L má čistící otvor .
Nojo, lidi se svářečským a materiálovým vzděláním a praxí jsou vzácnější, takže ti musí být u té výroby, aby produkt byl aspoň funkční. Aspoň po záruční dobu.
Tyhlety žvásty pak dostane na starost markeťák, copywriter nebo dokonce sekretářka, co nemají ani ponětí, co ty "termity" znamenají. Takže něco sesmolí, aby to jim neznalcům připadalo jako pěkné a je to hotovo.
"Díky slitině titanu EVERLAST, vysoké tahové síle a nerezavějící oceli má nižší hmotnost a tím pádem napomáhá efektivnímu využívání zdrojů. " V překladu to podle mne znamená : Použili jsme tenčí plech, protože u nerezi si to můžeme dovolit a z jedné zásilky plechů tak udělat víc bojlerů ( viz efektivní využívání zdrojů) a mělo by to i tak vydržet aspoň záruční dobu.
jj dobře to Radim vysvětlil.
neví někdo co je to ten Ultraweld? Nejprv metoda svařování, pak materiál. A firma má dozajista WPQR.
...mna sa aj tak najviac paci to CMT - "přepravu materiálů za studena"
Keby som mal dat Xy viac penazi za nerezovy bojler pri ktorom nemam ani istotu ,ze prezije klasicky smaltovany + este bohvie aky vymenik v nom bude tak rovno objednam predrazeneho rakusaka a mam zaruku ,ze daco to vydrzi http://guntamatic.esel.cz/stranka.aspx?idstranka=2310
Plech bude opravdu hodně tenký, když to svařují lemovými sváry, jak to je vidět na obrázku řezu. Toho bych se bál, že se to časem rozchroustá změnami tlaku, ke kterým dochází při každém nabíjení.
asi se teď stává standardem nemořit a foukat jen, aby se neřeklo. Ale když to zákazníkům nevadí, tak co by se snažili...
zakaznikom asi staci, ze dostali "1.triedu" zo svedska....
Zákazník si uvědomuje, že tomu nerozumí a tak si nechá nabulíkovat cokoliv a chytá se na 1.třídu, švédsko.... Jediný co dokáže jednoznačně porovnat je cena. Tlouška nerezu, typ, technické provedení, sváry... vzhledem k kvalitě, to mu nic neříká. Zde zazněla 10 let záruka, tomu zákazník rozumí a případná (při poruše) následná výměna včetně demontáže a montáže na náklady prodejce bojleru by to řešila. Bohužel při reklamaci prodejce vytáhne spoustu důvodů proč to není oprávněná reklamace, o zaplacení demontáže a montáže nemluvně.
Zpět k těm svárům na prvním příspěvku. Pokud jsou u nerezu "očouzený" tak nebrat. Svár nebo povrchová úprava je špatně. Správný sváry mají vypadat jako na příspěvku od rcp (pěkná práce rcp), http://www.svarforum.cz/forum/uploads/2 … 007_67.jpg
Editoval Charon (30-08-2021 09:21:58)
Guntamatic předražená firma jak ... a nenapíšou ani sílu izolace, váhu, atd..
Už jsem viděl i nerez bojler a měl tam navařený černý mufny.
Za mě dobrý třeba Viessmann ale je to taky drahý .
Je až s podivem, kolik zpracovatelů nerezu se domnívá, že náběhové barvy jsou jen estetická záležitost. A na co mořit, když už, tak že to stačí přebrousit, přeleštit, nebo otryskat.