SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Něco podobného asi používají všichni prodejci, na kukly (ne kulky) a jiné zboží, co jim ve skladu leží příliš dlouho.
Editoval Radim (14-03-2025 16:35:07)
To se týká mých osobních kukel. Ty co prodáváme jsou zbalené v krabici a ta degraduje rychleji než vlastní kukla a oživit se nedá. Mám starou Spiglasku, už asi dvacet let, a je stále téměř jako nová. Ten oživovač plastů koupíte na každé benzince, případně v autodoplncích. Používa se na palubní desky. Na kukly ho doporučuji i z toho důvodu, že se na ně pak tolik nechytají nečistoty.
Radim napsal(a):
Něco podobného asi používají všichni prodejci, na kulky a jiné zboží, co jim ve skladu leží příliš dlouho.
Myslíš jako že si občas přeleštěj kulky .... ?
Pafíku, to si asi nechávají dělat.
Už jsem opravil původní příspěvek.
Radim napsal(a):
Už jsem opravil původní příspěvek.
Měls to nechat být, bylo to roztomilý .....
Tempo na rozleštění fólií na kukle je dobré, obsahuje silikon, folie se pak tolik nešpiní.
A čím to leštíte? Fólie bude poškrábaná a bude přes ní hovínko vidět. A když není fólie moc špinavá tak stačí i voda s mýdlem.
Já mám leštičku, ale stačí i flanelový hadřík. U leštičky pozor, třením vzniká teplo a fólie se může začít tavit.
Proč si nekoupíte za pár korun u číňana novou ? Prodává v nejrůznějších rozměrech , když se nehodí střihneš potřebnou velikost . :rolleyes
Fólií mám několik, jak vnitřní, tak vnější, ale když zrovna nějakou potřebuji, nemůžu žádnou najít.
Tak po delší době nové informace. Co jsem koukal v práci, tak Pantermax 2000 a Robot jsou stejné vizuálně ale Robot má ještě zelenou kazetu, zatímco Pantermax už truecolor. Kukla dobrá ale jak tady někdo psal není to na dennodenní svařování. Používám ji v práci a po celé dni pálí večer oči. Na menší sváry se dá, ale větší a delší sváry asi moc ne. Budu tedy do práce shánět něco jiného. Pro hobby použití třeba na svařování sem tam, i kdyby každý den drobnosti pár minut denně nemám co dodat. Když někdo třeba dělá karosařinu, nějaké regály nebo lavičky z jeklů apod.
A proč pálí oči, kde je problém?
Šlo by zkusit zjistit proč se to děje?
Co mě napadá:
-pomalu ztmavuje
-bliká
-filtr je slabý (málo zatmaveno)
-nerovnoměrný ztmavení
-hlavový kříž je moc utažený (ale to by nepalili oči a le bolela hlava)
-je vybitá baterka
-rozostřený vidění
Díky
To jako amatér nedokážu posoudit. 😄 Spíše už jsem slepý, hold už stárnu a máme na dílně hooodně málo světla. Klasika. Tak občas ubírám na filtru a to je možná příčina. V ideálním stavu bych potřeboval při svařování na 200A a více už filtr alespoň 12, no kvůli málo světla mám jen 11. Navíc máme tak vyjebaný jeřáb z pravěku který zatemní půl haly, světla jsou nad ním To je potom úplná tma a vidím úplné prd. Ale řešit to asi nemá cenu.
Řešit to má cenu, jsou to tvoje oči a jiný už nedostaneš.
To co píšeš by ale nebylo kuklou a jiná kukla by na tom nic nezměnila. Navíc, pokud máte tmavou dílnu tak bych se nedivil kdyby docházelo při sváření k odrazům od stěn co jsou za tebou a oči jsou pak víc namáhané.
Dej vědět jak jsi to vyřešil.
Když cokoliv začnu řešit, jsem za debila já. Svařovat potmě není samozřejmě ideální. Ale jak už jsem psal tohle je dnes klasika. Firmy chtějí šetřit, tak dají na střechu haly o rozměrech odhadem 15x30m možná i více pár LED světel, myslím 12, ale i to je málo. Výška haly odhadem 8m. Nevím jaký výkon mají ty LED světla, takové větší hrnce jako bývaly s výbojkami, ale jsou to spíše takové orientační světla než pracovní.