SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
emanuel1200 napsal(a):
...
-Tvá zkušenost s Pakistáncama jak tady nebude elektřina tak jsi zapoměl na ruční pohon
-jakou sílu ,šířku,a nejmeší průměr mat zvádá Tvá zakružovačka
-jak často ji používáš
- vrátily se Ti náklady na výrobu stáčečky??
- díky za odpovězení dotazů
- Nezapomněl, špatně čteš. Psal jsem šlapací, což je v principu totéž.
Když se slušně ptáš, tak slušně odpovím:
- Zakružovačku jsem nedělal pro sebe, ale pro kamaráda, který se zabývá (mimo jiné) renovacema historických kol (a v poslední době i "čerstvých veteránů" = starších 30ti let).
- Vyšla na nějakých 12 tisíc, většina peněz byla za motor se šnekovou převodovkou a frekvenční měnič.
- Primárně má sloužit k zakružování profilů na výrobu ráfků kol, ale kamarád přišel na to, že se tím dá třeba vytáhnout řetěz, aby simuloval opotřebení. Mám krátké video, ale to sem nejde dát.
- Zkoušel jsem to na jaklu 20x30x2, v pohodě ho to zakroužilo. Vzhledem k tomu, na co to chce používat, mě to dál nezajímalo.
A kdyby tebe zajímalo, co přesně dělá, tak tady je galerie. Ne všechno co tam je mu prošlo rukama, a ne na všechno, co jemu prošlo rukama, jsem něco dělal.
https://www.sterba-bike.cz/group/galerie
Ale třeba zrovna tahle nába (tady je už zapletená) byla docela pracná![]()
bourač : pro důkaz ,že mám stáčečku doma tak Ti mohu poslat kterýkoliv pohled nebo detail který si řekneš (jelikož si na každou práci dělám výkresy tak bych i dohledal výkres ale je to více jak 20 roků)
pafik1605 :- z fotky vypadá menší ,proto ta otázka co zvládne
-12 000 a těch hodin práce které nepočítáš
-no ráfky jízdních velikostně dostačující dle fotky
- krásná práce obdivuji všechny šikovné ,kteří se zabívájí jakoukoli renovací starých věcí teda nejen renovací ale Ti kteří mají zájem se něco učit zdokonalovat práci dělat s radostí a hlavně zodpovědně (samozřejmě pokaždé není posvícení ) nejvíce ndávám sám sobě když se něco nepodaří nebo dle mých
představ
-jen marně přemýšlím proč takový řemeslník sem dává tak hnusné video a co mě opravdu nejde do hlavy , že takovou opravu obhajuje
-našel jsem videa jak svařují kliku 1 válec a 6 válec NEEEEEE nebudu to sem dávat ať někdo kdo opravdu nemá žádné zkušenosti to nepojme za skvělou opravu .Krásně se na to kouká jak na americké kovbojky o nesmrtelnosti na které se dívají děti ,které tomu věří a dokonce praktikují.
kdo ví z jakého mat. se klikovky vyrábí s jakou přesností obrábí následné zušlechťování tak prostě nepochopí ,když vidím jak klikovka háže 2 milimetry okem jak se po svaření mat v místě sváru vyžíhá jakou pevnost a tvrdost na hlavních čepech docílí je mě na zvracení a kdo ví jak je namáhaná dinamicky na
krut a torzní kmity, takovou když osadí do bloku tak hned po startu musí být zlomená a napáchaných dalších škod když přelisovávám klikovku na motocikly tak norma souososti čepů je 0,03mm s větší tolerancí by ode mě neodešla a já se mám dívat na takové prasárny