SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím chlapi chtěl bych se zeptat zda jste se někdo potkal na berlanu 180,my nejde HF-zapalování musím si škrtnout o materiál mám pocit že to už nešlo od začátku když jsem ji koupil potřeboval jsem ji na elektrodu,ale ted potřebuji více yiga a nastal problém který jsem po tak dlouhé době zjistil,a řekl bych že už na ni nebude ani záruka papíry jsem někam zahrabal,nevíte někdo kde hledat????.předem děkuji.
Návod je asi tady http://www.svarecky-obchod.cz/dokumenty … ig-180.pdf . Funguje přepínač elektroda - TIG? Zkuste si projít http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?pid=49375 , tam je toho taky dost.
díky moc dám to někomu Zkušenému,aby na to mrknul,díky za odpověd.
No skusil by som tu sparatkovu metodu najprv. Ale pozor to iskriste otava pod napetim aj po odpojeni zvaracky od siete !!!! Medzeru medzi tymi kontaktami nastavte caa hrubka bankomatovej karty a uvidisa.
Editoval Atlan (14-03-2013 09:28:44)
zdravím všechny tak jsem na to koukal zkoušel jsem hýbat s mezerami a nic se neděje je to divné,to už šlo už takhle od začátku,kolik by tak mohla stát oprava????.s tou mezerou to nic nedělá dal jsem větší nic malou nic malinkou nic zkoušel jsem to i za provozu propojit šroubovákem a také nic.
A krom HF je funkční např.MMA?Mezera na jiskřišti max.do 1mm.Taky otestujte,zda sepne relé co spíná HF transformátor.
Editoval w12w (14-04-2013 22:28:21)
Propojování šroubovákem je základní zkušební metoda .
Ono ked by to mal vypnute tak by to nevadilo, maximalne sa vybije kondik do cievky
Tak ja bych zase potreboval sestrojit HF zapalovani a pridat k trafu. Mam horak tig ktery pripojuji k usmernenemu trafu svarecky mig mam udelane spinani trafa a plynu el. tlacitkem z horaku musim vzdy skrtnout aby chytnul oblouk pak uz to svari dobre ani oblouk nezhasina. nevi nekdo o nejakem jednoduchem funkcnim HF zapalovanim abych si ho k trafu dobastlil? dik za radu a navod predem.
Kdyby jste poradne prostudoval forum tak by jste vedel ze Mig Mag zdroj nelze pouzit na svareni obalenou elektrodou ani Tig,rozdilne metody potrebuji rozdilne parametry a dymamickou charakteristiku zdroje (tohle se uci jiz v zakladnim kurzu svareni).Proto se u metod Mig-Mag nastavuje napeti a u metod Tig a Mma zase proud.To ze vam hori oblouk jeste vuvec nic neznamena.
No to jsem jen zkousel a vypadalo to ze to vari dobre. jinak mam svarecku na elektrody tam ani nevim jestli je to usmernene tig by mel mit v horaku minus ze?
Firma chobola nabízí již několik let podobný stroj JASIC 160 MMA - MIG-MAG. Je poněkud robusnější konstrukce, zejména podavač, a svařuje perfektně jak v čistém CO2 tak i ve směsce.Cenově je na tom taky lépe.Zajímavé je, že svařuje velice dobře i hliník metodou MIG.Podstatně lépe než stroje klasické konstrukce.
Editoval Arjumand (13-01-2016 08:51:31)
TransPuls Synergic 2700 je plne digitalizovaný prúdový zdroj MIG/MAG s mikroprocesorovým riadením pre zváranie krátkym, rozstrekovaným a impulzovým elektrickým oblúkom s výkonom 270 A. Tento prúdový zdroj umožňuje vo všetkých ohľadoch najlepšie zváracie vlastnosti a ľubovoľne často reprodukovateľné výsledky. Integrovaný posuv drôtu zaručuje mobilné nasadenie pre staveniská, dielne a takisto pri opravách a údržbe. Prúdový zdroj s podporou multiprocesov je vhodný pre zváranie MIG/MAG, WIG a zváranie elektródami
vidím že sa vyznaš honza 007
To co má znamenat příspěvek č.15 jergusovbrate? Trans Puls je multifunkce. V režimu MIG-Mag má Honza pravdu. Také se podívej na datum honzova příspěvku č.11, na který asi reaguješ.