SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den
Mohl bych vás požádat o radu v práci mám vyzkoušet odporové přivaření MATICE M8 DIN928,ČER k plechu tl.2mm z mat. 11375, mohli by jste mi prosím poradit jak velký svařovací proud bych měl nastavit? v práci bodujeme pouze matice M6 takže svařečka má nastavený určitý program ale podle mě bude minimálně rozdíl ve velikosti svařovacího proudu ostatní parametry nevím jestli je nutné měnit...
navařená matice by měla vydržet namáhání na krut minimálně 25Nm-zkouší se momentovým klíčem.
Byl bych rád za každou radu... děkuji
V prvním kroku bych zvednul svařovací proud o cca 10 %. Pokud by ještě nebyla pevnost dostatečná, přidal bych 1 per. svařovacího času. Přítlak bych neměnil. To zkoušení momentovým klíčem je sice v pořádku, ale může při kontrolní zkoušce nastat případ, že je opakovaně zkoušen stejný spoj. A žádná norma o opakovaných zkouškách na hraniční hodnotu nehovoří. To jen pro zajímavost.
Dobrý den
Děkuji za radu ohledně bodování dneska jsem to vyzkoušel a pohrál si trochu s nastavením a je to OK
Stránky: 1