SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
vyjadři se co stou kolejnicí chceš. jak má mít pjekné řezné hrany a kolik řezů na tom budeš dělat. Bourač by vzal butan kyslík a já taky a nebo bych uděla aluminotermickou směs a upálil bych to. Z flexi bolí ruce a nebo v práci máme takovou malo pásovou pilu do ruky. Ikdyž na učilišti když jsem zlobil tak se za trest řezal plátek z kolejnice rukama. taky to šlo
franišek napsal(a):
vyjadři se co stou kolejnicí chceš.
franišku já myslím že ty kolejnice už jsou dááávno v Číně
no bourači já myslím že ve vítkovicích nebo v polské huti. Do číny se toho moc nevozí. Začali totiš frflat nad kvalitou.
Chtějí jen pakety
Editoval franišek (06-05-2015 21:27:25)
kovadlina z kolajnice . ahojte, dnes som šiel spravit malu kovadlinu z kolajnice 180mmvysokej a tak som ju musel prerezat. Tiež som hladal kade tade rady na nete že ako na to....podarilo sa mi to prerezat a tak davam svoje skusenosti: netreba sa bat, je to zaležitost zhruba jednej hodiny. kotuč na flexu stači lepšia stredna trieda 230 a jeden 125. začal som rezat na pokosovej pile ale to za za chvilu to prestalo rezat tak som fidlal len flexkami zodral som kotuč z 230mm na 200mm a maly zo 125mm na 100mm. snad moja skusenost niekomu pomože...
Editoval tarzan (20-06-2015 22:15:36)
krasny kovadlinky :-) taky bych bral :-)
tarzan napsal(a):
kovadlina z kolajnice . ahojte, dnes som šiel spravit malu kovadlinu z kolajnice 180mmvysokej a tak som ju musel prerezat. Tiež som hladal kade tade rady na nete že ako na to....podarilo sa mi to prerezat a tak davam svoje skusenosti: netreba sa bat, je to zaležitost zhruba jednej hodiny. kotuč na flexu stači lepšia stredna trieda 230 a jeden 125. začal som rezat na pokosovej pile ale to za za chvilu to prestalo rezat tak som fidlal len flexkami zodral som kotuč z 230mm na 200mm a maly zo 125mm na 100mm. snad moja skusenost niekomu pomože...
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … c_0389.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … c_0400.jpg
ako to tak kukam tak hned viem ze aj ja taku potrebujem
Robi hezká kovadlina
erko27 napsal(a):
Máte s delením koľajníc niekto skúsenosti? Dik za typy.
já trochu, tramvajové, 195tun, nařezat na 150cm, 4paliči, 1sobota, 1050litrů kyslíku (eqvivalent 116 lahví), 120litrů PB.
195 tun masakr. Nejsou to nahodou koleje z liberce ?
pavol.sk napsal(a):
tarzan napsal(a):
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … c_0389.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … c_0400.jpgako to tak kukam tak hned viem ze aj ja taku potrebujem
no to jo, taky se nato tak divám že to hrozně nutně potřebuju akorád teda eště nevim naco
martinv napsal(a):
Nejsou to nahodou koleje z liberce ?
Praha, Evropská třída od kruháče až nahoru na kopec
Tohle už je pomalu práce pro hydraulický nůžky velkýho kalibru (takový ty na bagry), ne? Nechtěl bych to řezat autogenem, natož nedej bůh rozbrusem...
Kedysi mi môj dedo hovoril ako v zajatí v Rusku vo WW I rezali koľajnice ručnou pílkou. Boli traja, dvaja oproti sebe ťahali pílku a tretí, ktorý práve oddychoval im to polieval vodou. Potom sa sa striedali.
senior napsal(a):
Kedysi mi môj dedo hovoril ako v zajatí v Rusku vo WW I rezali koľajnice ručnou pílkou. Boli traja, dvaja oproti sebe ťahali pílku a tretí, ktorý práve oddychoval im to polieval vodou. Potom sa sa striedali.
Nesmíš také všemu věřit. I ten "dědo" si občas něco vymýslí.
Pokud to byl gulag zaměřený na likvidaci lidí, tak proč ne. Z Němců zajatých u Staligradu se zpátky do Německa vrátil tuším tak každý padesátý nebo stý. Ostatní zahynuli v sovětském zajetí.
četl jsem dokument z tábora na stavbě BAM a vůbec bych se tomu nedivil
Dedo nebol v gulagu. bol zajatec ale bolo to za prvej svetovej. Toto mi vyprával tak pred 60-timi rokmi.
Tady ti dva kováři od 3 minuty dělí kolejnice sekáčem na půl https://m.youtube.com/watch?v=rlGxRTpZgN0 :-)
opravári kolají tiež používaju velké benzínové rozbrusovačky s 350 kotučom a ide to s tím v pohode. Ale ten výkon tam je vačší,takže i elektrická uhlová bruska to zvládne,len pomalšie. Je to ale lepšie rezat v stojane,kotuč sa nezahryzne.
Chuck Norris reze kolajnice šnurkami od topanok
pavol.sk napsal(a):
Chuck Norris reze kolajnice šnurkami od topanok
možná i pohledem
to som tiez pocul ale podla mna je to uz hovadina...i ked pri nom jeden nikdy nevie...
Mc Gyver to zvládne i stonkou trávy. Len príprava trvá trochu dlhšie. Ved už zvaril zlomenu ojnicu štrvtdolárom a agregátom.
ten zvar je normalka ... ale ako krasne ju musel zuhlovat aby bezala ako ma .-)