SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 31-03-2017 15:24:16

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 13

Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Ma niekto tip ci je mozne nahradit spinanie na TIG horaku spinanim cez nejaky jednoduchy pedal ?

Mam spinac dost daleko od osi horaku a na jemne prace je to dost nepohodlne.

Bude mi stacit vlozit medzi povodne konektory medzikus (opacne konektory tym jestvujucim), ktory nakablujem tak, aby to bol vlastne druhy spinac nezavisly na tom spinaci na horaku ? Bude sa dat de facto spinat ako spinacom na horaku tak aj spinacom noznym...

Dakujem.

Offline

 

#2 31-03-2017 15:52:48

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 940

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

hladaj naslapny nozny spinac a 2 draty ale zalezi v akom rezime 2T/4T mas stroj. paralene zapojenie staci.
pokial mozno hladaj nejaky vacsi a tazsi tie male plastove niesu dobra volba.

Editoval ihlan (31-03-2017 15:57:17)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2fasW7J Kukly www.bit.ly/2eSAlrB

Offline

 

#3 31-03-2017 16:17:38

Jimmys3
Člen
Registrovaný: 14-11-2013
Příspěvky: 199

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Na Aliexpressu je spousta takových tlačítkových bytelných pedálů. Třeba: http://s.aliexpress.com/JZvUj26F
Zauvažuj ale i o tom plnohodnotným. U tigu ho člověk užije a obzvlášť na malé věci, které děláš. Když si potom nedáš svářečku do režimu pedal, bude ti fungovat taky jen jako vypnuto/zapnuto. Alespoň to tak bylo u svářeček, s kterýma jsem dělal.


WF Jet TIG II 250 AC/DC

Offline

 

#4 31-03-2017 18:12:59

huat
Člen
Místo: Komárno
Registrovaný: 17-06-2009
Příspěvky: 331

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Akú máš mašinu?


VARMIG 1600,malý PB autogen,kitin tig 170 LA,fimer 100,fronius transpocket 1500,magnum mig,mag 200,lidl parkside,tuson tucana 200 dc multi

Offline

 

#5 31-03-2017 20:41:34

hrnous
Člen
Registrovaný: 06-01-2013
Příspěvky: 185

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Přesně tento zelený sem dával měsíc nazpátky na jeden průmyslový šicí stroj. Denně se naklepe tisíc šlápnutí, jede bez problému, Je to z plastu, ale festovního. Kontakt přepínací.


----------------------------------------------------------------------------------------------
     Gama 1550, Gama 1700L PFC na vánoce 2013 TNZ TT142 na vánoce 2014

Offline

 

#6 31-03-2017 20:52:08

jees
Člen
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 862

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Já jsem kupoval pedál na Nářadítechnik za ca 1.100 Kč, není to jen on/off ale lineárně přidává a ubírá

Offline

 

#7 20-04-2017 10:33:05

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 13

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

huat napsal(a):

Akú máš mašinu?

presiel som na AC/DC - TecnoTIG 220 AC/DC - problemom je hlavne strasne tazky horak (ten had teda konkretne co k horaku ide) - aj uz rozmyslam ci nekupit mensi alebo atypicky a nejako to prerobit... spinanie by bolo nohou - potom mi staci v hadovi iba prud a plyn...

a ten pedal dakujem za tip - idem objednat - problemom bude este zohnat taky konektor ako je v masine :-(

nema niekto tip na webshop s konektormi ?

Editoval worm6666 (20-04-2017 10:33:51)

Offline

 

#8 21-04-2017 07:49:59

worm6666
Člen
Registrovaný: 15-06-2016
Příspěvky: 13

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

worm6666 napsal(a):

...problemom bude este zohnat taky konektor ako je v masine :-(

nema niekto tip na webshop s konektormi ?

tak pisali mi od dodavatela, ze konektory maju, uvidime ci aj samca aj samicu - lebo by som si chcel spravit rozbocku - aby som uplne nevyradil to spinanie rukou - teda presnejsie - aby som nemusel rucne prehadzovat cim ma byt zapalovany obluk. takto by som mal dualne spinanie :-)

Offline

 

#9 21-04-2017 08:51:52

jees
Člen
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 862

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Worm: jako mít možnost zapalovat nohou i na hořáku? Já když -na Jet tigu- zapnu ovládání pedálem, vypne stroj nějaké funkce, počáteční a koncový proud a něco dalšího, takže by to pak šlo bez toho. Nevím, jestli to tak mají všechny stroje nebo jen ten můj. Tím pedálem je to v pohodě, není to nějak necitlivé

Offline

 

#10 21-04-2017 12:28:23

Tazz
Člen
Místo: Praha-Východ
Registrovaný: 05-08-2011
Příspěvky: 122

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Já se stavil ve sběrném dvoře a našel tam pedál k počítači. K automobilovým hrám.
Potenciometr tam byl správný, jen jsem vyměnil kabel a přidal mikrospínač.
Stálo mě to jen dva konektory (ebay). Mám barevnou krabici Tig 315, s ní pedál šlape perfektně.


Kühtreiber TIG 315 AC/DC P, vodník K315W, Gama 1550

Offline

 

#11 21-04-2017 14:10:01

huat
Člen
Místo: Komárno
Registrovaný: 17-06-2009
Příspěvky: 331

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Ak dobre vydím je tam dvojpólový konektor,takže tam pôjde zapojiť len obyčajné tlačítko čí už na horáku alebo na pedále.Na ovládanie prúdu zabudni tam treba  aspoň 5 pólový konektor.


VARMIG 1600,malý PB autogen,kitin tig 170 LA,fimer 100,fronius transpocket 1500,magnum mig,mag 200,lidl parkside,tuson tucana 200 dc multi

Offline

 

#12 22-04-2017 17:46:13

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 1525

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Jees. Nevím co máš za svářečku, ale bývá to takto. Při ovládání pedálem nelze použít 4T. Proto se při připojení pedálu automaticky přepne do 2T.Svářečka ele neví jestli připojený potenciometr je v pedálu, nebo na hořáku. Proto bývá dána možnost svářeči, aby si po připojení hořáku s potenciometrem přepnul dodatečně do 4T. Pro worma: váha vedení k hořáku není způsobena kabelem ke spínači, ale hlavně kabelem silovým, pokud není koaxiální a u čínských hlavně příšernou galuskou, která nebývá z měkkého neoprenu, ale z tvrdého PVC. Proto si myslím, že nožní spínač ti toho zas tak moc nevyřeší.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#13 22-04-2017 17:54:21

jees
Člen
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 862

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Famater: já mám ten Jet tig od Fachowiec (já jsem ten co se učí svařit něco tigem), tam když se zvolí na panelu pedál, sníží se počet nastavovaných hodnot. Nejdřív jsem myslel že to je nějaká závada, ale je to tak už přednastavené

Offline

 

#14 23-04-2017 10:09:19

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 1525

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

jees, u tvé svářečky to je jak jsem to popsal, ručně přepneš na pedál, ale kdybys měl potenciometr na hořáku, tak bys musel dělat i vyplnění kráteru pomocí potenciometru. To by ve 2T bylo hodně obtížné. Proto je možné v tomto případě přepnout (až po přepnutí na pedál) na 4T, pak se bude svářečka chovat jako při ovládání z hořáku, ale budeš moct měnit velikost svařovacího proudu. Mimo, jak ti to už jde?


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#15 23-04-2017 11:17:15

jees
Člen
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 862

Re: Jednoduchy pedalovy spinac pre TIG ?

Famater: tak přepnout 2T/4T po zapnutí pedálu jsem nezkoušel, jen ty proudy, předfuk, dofuk a to čištění.

Jinak Argon dorazil, tak jsem zkusil ještě nějaký hliník 1,6 sílu, svařím to, ale hezké to není. Někdy se to trochu povede a hned o kousek dál to zmrším. Ale lepší se to, nevzdávám se. Co mi nejde vůbec, je spojit dva kusy jen nahřátím, tam natavím oba kraje, ale nespojím to a nebo ještě trochu přidám a udělám díru. Zkusil jsem i železo červenou elektrodou a to jsem i nahřátím spojil na plocho, i svařil s příd. materiálem, teď ale musím natrénovat spojení na kouťák když mám v jedné ruce hořák a druhou musím přidržet kousek jeklíku, tedy nejdřív spojit a potom až vařit
Zároveň s tím se učím brousit elektrody tak, aby to k něčemu bylo.

Kdyby jste mi tam bývali neporadili -fakt díky za ochotu a trpělivost - byl bych teď pořád ve fázi děrování plechů tigem

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005  -  2017


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS