SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
ahoj, znáte či máte zkušenost se svářečkami zn.IDEAL? konkrétně mě zajímá tato: https://svarecky.heureka.cz/ideal-mig-t … e/#section
vypadá to celkem zajímavě i použitelně pro domácí dílnu i pro montáže na cestách, ale nevím, jakou očekávat kvalitu.
Prosím vás tedy o informace, máte-li nějaké. Děkuji, O.Pachner
Píše mi to, že už není v žádném obchodě k mání. Nevím kolik stála tahle mašinka, podobnou jsem viděl na naradi technik.cz Název už nevím.
Hmm, 50kg, to je opravdu na montáž určo vhodný, nejmenujete se Zekon?Co si vybrat na montáže něco váhově skousnutelnýho?Takhle to vypadá že si z nás děláte prču....hi
Evita napsal(a):
Hmm, 50kg, to je opravdu na montáž určo vhodný, nejmenujete se Zekon?Co si vybrat na montáže něco váhově skousnutelnýho?Takhle to vypadá že si z nás děláte prču....
Ne, nejsem Zekon Železný, ani klaun Ferdinand, bo na montáže jezdím dodávkou, která pojme ledacos. Jde mi o to, že nějakou WLSP do toho auta ani nedostanu, zatímco 50kg tam vyhoupnu hravě. A po lešení jí netahám.
varok napsal(a):
Píše mi to, že už není v žádném obchodě k mání. Nevím kolik stála tahle mašinka, podobnou jsem viděl na naradi technik.cz Název už nevím.
k dostání např. zde, ještě levněji:
https://www.elektrospaw.eu/Zvaracka-Inv … -d8391.htm
(o tomto obchodu se zde na svarforu mluví různě, nicméně momentálně nechci hodnotit obchod, ale produkt)
Jinak původně jsem jí zahlédl na ebayi v německu, odkaz na heureku jsem uvedl kvůli lepší specifikaci v češtině.
Nechcel som povodne pisat ze IDEAL ma v ponuke aj Emica mozes jej napisat ci nema alternativu k tomu stroju.
Myslim ze Emilia mi nieco pisala o znacke IDEAL nieco naznacila ze si mam vybrat ine ale je to rok
a nevenoval som tomu pozornost.
Ak je ten tvoj IDEAL 400V este v ponuke urcite dostanes dobru cenu a mas to bez problemov aj pocas zaruky.
pripadne si vybrat zltu skrinku katalog strany 15-17 a dalej a to urcite zozenie
su tam 400V a do 50kg stroje ostatne parametre a preferencie poznas len ty.
Editoval ihlan (14-09-2018 09:01:43)
To Tloudev, kupoval jsem ji a jsem s ní spokojen. Taky na elektrospaw a cena byla mírně levnější, poštovné zdarma. S Polákem domluva naprd, ale zboží poslal včas a original zabalené i s polskou účtenkou. Nejdřív jsem chtěl objednávku zrušit a díky domluvě celá komunikace byla naprd, ale pak jsem podle složenky z polska poznal, že zboží bylo zakoupeno hned v den mého objednání, tak už nešlo zrušit. Jinak jsem s ním pak komunikoval přes překladač a už se rozmluvil a poslal mi i redukčák jako dárek.
Teď ke svařečce: chtěl jsem ji na amatérské svařování doma, tak neřeším velikost a váhu. Na 20A jističi mi vyhazovala, ale softstart to vyřešil. Umí to co deklaruje prodavač, umí 2takt/4takt ale má pevně nastavený předfuk a dofuk. Nastavitelný posun a napětí, ale display zobrazuje až během vaření, což je pro mne jediná vada krásy. Hořák je velikost 250, docela robustní, dokoupil jsem si Parkera 180, kladkový posun luxus, poháněná 4-kladka v kovovém provedení.
Jinak MMA vaří oproti mé bývalé tytistorové nádherně, jen šustí a chytá na dotek.
pepesepe napsal(a):
Na 20A jističi mi vyhazovala, ale softstart to vyřešil.
Pardon za mou nevzdelanost, ale termin 'softstart' mi nic nerika - jedna se o nejakou nabehovou vlastnost svarecky, nebo nejaky predrazeny okruh? pokud o predrazeny okruh, kde je k sehnani? mam take 20A jistice, tak si nechci stale shazovat cely barak.. Diky moc
Tloudev: zapojil jsem uvnitř hned za síťový kabel 3-fázový stykač přemostěný 3x odpor asi 10-50ohm a cívku jsem zapojil k drátům k ventilátoru pro zpožděné zapnutí. Funguje to tak, že po zapnutí hl.vypínačem jde chvíli (pár milisekund) proud přes odpory a napětí co spouští větrák sepne pak i cívku stykače a sepne výkonové kontakty. 100% funkční. Ty odpory samozřejmě výkonové, jinak na svarinfo je soft popsán, mrkněte na to.
Editoval pepesepe (19-09-2018 14:30:40)