SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Lenze prave to otvorenie je najzaujimavejsie
Ako pre koho kopa ludi to opravovat nebude. Hobbikov zaujima skor ako to reze
No ak velmi tuzis vidiet to rozbalenie si to najdi
Nemcove video skor pomoze tym co zivote nerezali, a chcu vediet co stym dokazu spravit
a nie ako to dat z regalu do kosika a kupit kavu.
Po kritike mozno ukaze aj iny pohlad ako zhora a ked nebude mat chripku natoci druhy diel pitvu
Klimbika by ste ukrizovali za take video.. nemec to ma skratka lepsie natocene niet o com preto som ho uprednostnil.
Akurat som dopozeral parodiu Francuzskeho datla a pokial sa zapnu titulky budete rozumiet viac
Ten chlap nieje robotnik idealny zakaznik pre LIDL vsetko od nich kupi 2x pouzije a dorazi to.
Ale ako BOZP skolenie dobre aspon ze ma pekny cisty obraz ked uz nic ine...
Tych co nebavia tie jeho rozbalovacie dristy skocte rovno na 7minutu.
Editoval ihlan (02-03-2019 10:09:23)
No horak nemal rovno a navyse sa dotykal materialu, inac to dopadnut ani nemohlo.
pochybujem ze ten francuz robil nieco ako recenziu...zjavne mal plazmu prvi krat v rukach,to video od nemca je ovela lepsie,ked uz davam nieco na youtube mal by som mat o tom aspon ake take znalosti,ak nie tak to dopadne ako video od frantika...
u toho francouze je vidět zásadní problém při řezání jakoukoliv plasmou:
Hořák se lepí, jakékoliv provedení i Hypertherm. Nevím proč. Podezírám vznik magnetického pole kolem proudu plasmy. Nebo přilepení Cu trysky k natavenému matroši.
Takže je skoro vyloučené cokoliv řezat krasopisně jen od ruky. Hořák je potřeba držet silně ale ne křečovitě. Je lepší jet podle jakékoliv šablony (plocháč, prkno) a hořák jemně přitlačovat k šabloně, tím se eliminuje to odtrhnutí při přilepení. Stejnou službu udělá vozík který drží trysku cca 1mm nad matrošem.
I krátkodobé přilepení trysky (0,1sec) znamená velký nápor na špičku elektrody - proud vzduchu který ji chladí - se přibrzdí, chlazení se nekoná a je po elektrodě.
Kór u tohoto SP31 opravdu nesmyslné řešení. Dospělé hořáky mají ty rýhy na trysce, které rozvádí vzduch do boku, řádově větší.
bourač napsal(a):
je to přesně obráceně ale elektroda se opotřebuje většinou mnohem rychleji než tryska. Vypálí se díra do Hafniové špičky. Takže ten poměr je OK.
Kdoví co tam také dávají. Jeden prodejce na aliexpresu měl výběr elektrody DIY - Standart - Profi.
U DIY psal že jsou se zirkonem, standard měl nejaké normální hafnium nebo slitinu se zirkonem, už si to nepamatuju a profi měl mít nějaké větší prémiové hafnium
ihlan napsal(a):
Uz je toho plny youtube ale tento to celkom dobre natocil
https://www.youtube.com/watch?v=rRAZVSudNtw
inak spomina ze je to rovnake ako Berlan BPS40.
To asi ne, Lidlácká PPS 40 A1 má 5,2kg a Berlaňácká BPS40 (9)11,5kg? Asi se to nebude lišit jen kusem betonu vevnitř.....
rovnaky spotrebak bolo myslene.. tam kde predavaju berlana mas aj veci na horak k tej lidl plazme
Editoval ihlan (09-03-2019 12:34:32)
A nekupuval jste již někdo spotřebák na Aliexpresu, jaká je zkušenost?
Kupovali, a kde je napisane v tomto vlakne. A ked nie tak v Lidl veci
A je nějaký podstatný rozdíl mezi niklovanou a měděnou elektrodou?
Na niklovanu špičku sa vraj menej lepia okuje (elektroda s hafniom nemusi byt niklovana tam to asi zmysel nema)
Ale spicku aj tak nemas tahat po materiale ale tesne nad tak ze staci aj medena.
Vyskusaj u vidis ktora ti sadne.
Editoval Atlan (09-03-2019 21:25:29)
Díky, elektricky jsem si říkal, že měd by měla být lepší než povlak niklu. Na to tahání po materiálu stejně přemýšlím o vozíku. Tak měd bude stačit.
Objednáno z Aliexpresu, jak delší tak kratší varianta. Uvidíme jak se s tim bude dělat.
Editoval Charon (11-03-2019 18:47:43)
Z banggood mi dorazily elektrody se stejnou délkou (tj.7mm) průměru 8, ale jsou celkově o něco delší. Zatím jsem nezkoušel. Na trysky 0.9 z alli ještě čekám...
Editoval davor (11-03-2019 14:21:01)
Mate na tie 0,9 presny odkaz ktore to boli, co som objednaval aliexpresu tak mi prisli 1,25, chcel by som objednat aj tie 0,9 Vďaka
tusim to boli tieto
https://www.aliexpress.com/item/80pcs-L … st=ae803_5
Pěkný, právě pro tohle jsem si plazmu koupil.
Rozebraný řezák, chtěl jsem zjistit průřez vodiče - nejspíš oplet té vzduchové hadice - ale Helmut to má pěkně kryté nějakou smršťovací bužírkou a tu se mi nechce zatím zkurvit.
Štítek s údaji, nevím zda údajům věřit. Minimálně jeden je podezřelý - Manufactured 2019/04. Dneska je 16.3.2019 a to už mám aparát asi měsíc doma. Třeba je to čtvrtletí = první čtvrtletí č.4
druhé čtvrtletí č. 3 a poslední č.1. Zajímalo by mě co na to Kileroz
Tak ty si si kupil vlastne buducnost a dufam ze ti zaruka este len zacne plynut
Predpokladam ze udava tyzden v roku....
Editoval Atlan (16-03-2019 16:58:40)
u Killeroze ji teď můžete vyhrát https://www.youtube.com/watch?v=gCOsHx2qozI
cuting šou ala Kileroz Klimbiku takhle se to dělá!!
Atlan : to mě nenapadlo, můžete někdo mrknout na datum výroby - co tam máte?
Moje výrobní číslo: 19298 samostatný nalepený štítek, ostatní údaje jsou natištěný barvou přímo na plechu (asi nějaký sítotisk)
Editoval bourač (16-03-2019 17:38:23)
aha, zajímavý tvůj stroj na prodejně v SK, ten můj z nějakého skladu v Plzni a výrobní číslo?
to je 5tisíc kusů jen mezi námi dvěma, co lidi všechno nekoupí...