SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
bourač napsal(a):
...můžete někdo mrknout na datum výroby - co tam máte?
Manufactured: 2019/04 - Možná mysleli, že toho v SK do Apríla predajú viac tisícov ks, až potom to zkusí v CZ?
S/N: 19687
davor napsal(a):
19687
ha, to máme téměř ze společného vrhu
Ta moje ještě žije - co ta tvoja?
bourač napsal(a):
...co ta tvoja?
Ta moja je téměř neposkvrněná. Zatím jsem odpálil jen jednu polovinu elektrody.
bourač napsal(a):
cuting šou ala Kileroz Klimbiku takhle se to dělá!!)
Že by Klimbík dal do soutěže ten soustruh?
Koukněte na ALI jestli tam tu plasmu nenajdete v "DIY" verzi... Jako třeba tuto svářečku https://www.aliexpress.com/item/Welding … 3a5fc2e42f
Tak pre tyvh co nedtihli v lidli je tu tato 50A plazma vraj z nemecka.
€ 191,26 13%OFF | Plasma Cutter IGBT Air Plasma cutter Cut50 220V 50Amps 14mm Clean Cut
https://s.click.aliexpress.com/e/cFiI8pDI
plasma se šíří jak pandemie, upozorňuju že záření plasmového oblouku je dost jiné než od elektrického.
Může to mít nějaký vliv na lidský mozek, nevím jaký - viz moje příspěvky.
Robi G...co to bude ? nieco za traktor ???
bourač napsal(a):
nerad bych byl impertinentní, ale neobáváš se, že by jste se se stylusem mohli zcela mimořádně shodnout? Dokonce se obávám, že on stylus v tomto případě upřesní i jaký. Nic ve zlém. Ať žije plasma.
Editoval Welda (17-03-2019 18:43:07)
bourač napsal(a):
plasma se šíří jak pandemie, upozorňuju že záření plasmového oblouku je dost jiné než od elektrického.
A proto s plasmou dělám takto: https://photos.app.goo.gl/g8SzKX4yCxzkPj1T9
jo jo pane Mistře
ale místní zánovní borci netuší že záření z plasmy obyč. hadry nezachytí, tedy při nějakém delším řezání.
Rellik: nevšim jsem si že je to video, až později. Co to tam provádíš, zdá se mi že chvíli řežeš, chvíli drážkuješ. Děláš spáru pro svár?
bourač: měl to být řez ale tahle plasma to nezvádala (max 110A) pokud byl z druhé strany kouťák... Ta horní deska má 30mm + a10 svár je cca 45mm síly materiálu. Mezi sváry to ještě šlo, ale na sváru už ne... Bohužel co máme plasmu silnější, tak je v servisu. No rozdal jsem jim řezné koutoučky do flexy a brali to ručně...
aha, četl jsi tady ty moje kecy o hořáku Hypertherm, ten při stejný A propálí eště pár mm víc
Tak jsem dnes dostal elektrody a korunky z číny, jak dlouhé provedení tak krátké. U dlouhého provedení jsou rozměry stejné jako u originál Lidl, jen tryska je asi 1,15mm (1,2 mm vrtáček se tam již nevejde). Originál Lidl mají trysku skoro 1,2mm. U krátkého provedení je tryska asi 1,1mm (1,1 mm vrtáček jde dost ztuha zasunout).
Až vyzkouším jak to řeže tak dám info.
Ještě mě napadlo, pokud u dlouhé elektrody dojde k odhoření, zda by nešla zkrátit a ještě jí použít jako krátkou elektrodu. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Editoval Charon (08-04-2019 19:50:46)
Netušíte k čemu slouží sítová kontrolka, nebo jak funguje? V návodu je uvedeno jen, že je to sítová kontrolka. Kontrolka je označená šipkou na obrázku. Druhá kontrolka (doutnavka) co je v vypínači svítí i když sítová kontrolka nesvítila.
Chtěl jsem dnes řezat. Po sestavení jsem tuknul na vypínač na řezáku a z trysky asi 10 s foukal vzduch. Pak přestal, já připipravil plech a chtěl začít řezat. Nic se ale nespustilo po zmáčknutí spínače na řezáku. Zjistil jsem, že sítová kontrolka nesvítí ač zařízení bylo pod proudem. Vypnutí a zapnutí nestačilo. Nakonec mi pomohlo vypnout na delší dobu a udělal jsem požadovaný 3 cm řez. Pak si nastavil nový plech a kontrolka zase nesvítila, ač zařízení bylo stále zapnuté. Nepomohla změna zásuvky ani změna tlaku vzduchu na manometru. Vypnutí a po chvíli zapnutí pomohlo.
Kontrolka přehřátí nesvítila.
Případně, není někde elektrické schéma abych odvodil proč se takhle chová a mohl zařízení proměřit?
Editoval Charon (01-06-2019 20:19:44)
Na vzduchovej bruske Parkside som mal podobný problém s rýchlospojkou. Musel som to vymenit,pretože v žiadnej normálnej nedržala. Mala iný tvar. Zrejme maju 2 druhy,pretože iné pneu náradie Park... s tým problém nemalo. Alebo to bola nevydarená séria.
Editoval Brembo (04-06-2019 09:27:26)
Tak plazma je v Lidlu opět dostupná. A jelikož jsem si jí také pořídil, tak bych se rád zeptal znalých v čem je výhoda výměny hořáku PT31 za AG60 ?
1. nelepí se tak moc k pálenému materiálu, jak PT31. 2. Větší výdrž a stabilnější oblouk - delé udrží kolmost, než se tryska vypálí a začne podřezávat. jinak mám hafo trysek a elektrod na PT31, kdyby někdo chtěl v niklu. Jen mi to zavazí v regálu
Editoval Discovera (15-12-2019 18:26:42)
Děkuju za rychlou odpověď.
Jestli je ten AG60 lepší, a dá se koupit relativně na Aliexpressu levně, tak jestli má vůbec cenu se s tím PT31 vůbec zabejvat. V čem je u těch elektrod na PT31 výhoda, že jsou v niklu?
Editoval mr-tomas (15-12-2019 19:37:13)
PPS 40A se mi povaluje ve skříni. Je to funkční hračka, ale já nemám momentálně čas na hraní. Takže rád bych radil ale nemám co.
Ahoj zkousel s touhle malou potvorou drazkovat? Hledal jsem consumables na tenhle horak PT31 na drazkovani (plasma gouging) ale nenasel
akurat dnes som kupil v lidli nahradne diely na ich plazmu
Drážkuje se dobře,ale protože se hořák musí naklonit,tak se špička vypaluje asymetricky-velká spotřeba.
Rok se s rokem opět sešel,
kdo to nestih, pak se věšel,
letos opět - krátký čas,
zakoupí si plasmu zas.
Kutil v Lídl rychle chvátá,
budu první? - Bude pátá!
Dříve než se rozední,
téměř stojí vedle ní.
V 7 hodin dveře cvakly,
běží s košem, kola vakly,
rychle ať ji uloví,
do kdy budou,