SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
mám v plánu svařit si branku (rám s výplní WPC plotovkami). Pro připevnění budou sloužit jekly 80x80x3. Jednu branku mám již za sebou, ale tam byly panty s plotnou, přichycené do betonového sloupku. K otázce: jako pant bych chtěl použít závěs pro navaření s kontramatkou - něco takového: https://www.eurobyt-cb.cz/obchod/zaves- … u-c376-m18
ale zatím jsem s tímto nedělal - jde mi o tu část se závitem - tu do jeklu privařit z venku dokola? Branku bych pak chtěl žárově pozinkovat - jak se to dělá v případě toho závitu? Z fotky vypadá, že pozinkován není, ale po pozinkování tam asi nedostanu šroub? Nebo vyplnit a nechat závit bez zinku?
Mohl bych použít závěs, který jde skrz jekl, kde by to bylo jednodušší, ale navařovací mi příjde elegantnější (nikde nic netrčí).
Díky za rady.
poqer - Na branku sa navaruje to U.. zavit sa navara na stlpik.. Mas to tam napisane a mas to tam aj odfotene..
Editoval vyrobca (Včera 18:25:34)
Vyrobca: ano, to je mi jasné. Jen nevím co s tím závitem a pozinkem.
Zřejmě to je galvanický pozink, určený pro venkovní prostředí k přelakování. Bez přelakování vydrží nějakých pár měsíců.
Řeším nepozinkovanou část se závitem. Jak se.zo pak řeší, když půjde do zinku. Jestli něčím zaplnit a nechat nepozinkovany, nebo do zinku a jak řešit pak závit?
Pokud to půjde do žárového zinku nebo lakovací linky, je třeba dutiny odvrtat, aby se v nich nehromadily a nepřenášely lázně. A do žárového zinku taky kvůli tomu, aby to v zinku nebouchlo. Jak moc a jak velkými otvory na dutinu si řeknou na lince.
Co se týká závitů, na žárový zinek myslím žádné chránění není, tam, snad po zinku závit znova prořezat. Bez zinku na lakovacích linkách se udělá foréza i na závity, přes těch cca 20 mikronů forézy se to dá opatrně našroubovat a potom na lakování třeba práškem se závity chrání.
Hodně se tohle řešilo na cnc foru: https://forum.strojirenstvi.cz/
Hledej šmudlo ....