SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, potřebuju svařit stříšku ze dvou plocháčů(aby byly v pravém úhlu). Když svařuju, tak mi oblouk lítá z jedné strany na druhou a nejde až dolů-ke kořeni. Mám svařovací trafo bez usměrnění, svařuju rutilkama průměr 2.5 svařovacím proudem 80A. zemnící kabel připojím jen k jednomu plocháči, není to špatně? Nemá se připojit zemění na dva plocháče současně? Zkoušel jsem svařovat i na ocelové desce, ke které jsem připnul zem a dopadlo to stejně-viz obrázek.
Bohužel jsem nikde na netu nenašel v obecných vadách svarů tenhle můj problém, tak prosím o radu. Když jsem zkoušel udělat housenku jen tak zvrchu, abych vyzkoušel svářečku(bez svařování dílů k sobě) tak byla housenka krásná.
Díky
Typická chyba začátečníka. Při svařování rutilkou je nutné držet krátký oblouk v délce průměru elektrody a svařovat mírně do kopce, aby mohla hodně tekutá struska snadno vytékat z tavné lázně. Pro člověka s malou zkušeností je dobré použít elektrody 2 mm, se kterými se snáze svařování učí.
80A je na rutilku málo na to,aby se materiály spojily.
Dál jak píše jirkati.
díky, takže pokud si je před svařováním nastehuju na obou koncích, tak je potom jedno ke kterému plocháči připojím zemnící svorku? Není lepší svařovat na ocelové desce, ke které je připevněné zemění?
Ještě taková doplňující otázka-mám neznačkové čínské elektrody rutilové z bauhausu. Není lepší koupit kvalitní? Jakou značku?
Editoval Jirinek (10-09-2014 01:57:08)
Já si myslím , že moc letíš s elektrodou . Pro začátek si dej plechy hranami úplně k sobě . U střídavého proudu je v podstatě jedno co kam připojíš .
Asi tak, zkus jet elektrodou pomaleji
díky všem. Jak je to s těmi elektrodami-čínské J421. Našel jsem je už tu v diskusním foru, ale nic konkrétního k nim nikdo neřekl. Jsou přijatelné? Nebo nějaký tip pro začátečníka co má neusměrněné svářecí trafo?
Já mám Elektrode jesenice. Rutilky (rutilen 13) a vaří pěkně.
Když jsem ještě svařoval AC proudem - trafem, nejlepší výsledky jsem měl s elektrodou Supra 6012 (Lincoln). Nicméně znatelně líp se mně svařuje stejnosměrným proudem a bazickými elektrodami.
Těch 80A na 2,5 je tady jednak málo, jednak jsi svařoval moc rychle.
Editoval Zdenek11 (10-09-2014 13:39:23)
Ja som pouzival cenovo dostupne a prijatelne polske Metalweld zu v zelenej skatulke
Jako laik si dovolím jen podotknout, že i zemnící svorka musí být na čistém kovu. Pokud je tolik rzi, často to dělá problémy.
Stránky: 1